Társoldalunk:

Minden díjat a Fradi nyert az MLSZ díjátadóján

2016.05.02. 16:44

A bajnok Ferencváros tarolt a Magyar Labdarúgó Szövetség szezon végi díjátadóján, szinte minden egyéni elismerést a ferencvárosiak zsebeltek be. 

A legjobb játékosnak járó elismerést Gera Zoltán érdemelte ki, a szezon felfedezettje pedig az elmúlt évben a válogatottba is bemutatkozott, és ott alapemberré vált Nagy Ádám lett. Az edzők versenyében a német Thomas Doll végzett az élen, az NB I gólkirályi címét Böde Dániel (17 gól) szerezte meg, sőt, a legszebb találatért járó elismerést is ő kapta.

"Számomra ez egy nagyon nagy díj, mivel már harminchét éves vagyok. Ez nem jöhetett volna létre, ha a Fradival nem lennénk ilyen sikeresek" - nyilatkozta a telki edzőközpontban rendezett RangAdó díjátadón Gera Zoltán, aki Bernd Storck szövetségi kapitánytól vette át a díjat.

A ferencváros játékosai taroltak idénForrás: MTI/Illyés Tibor

"Köszönöm elsősorban a játékosoknak, mindenki fantasztikus munkát végzett, bízom benne, hogy továbbra is ezen az úton haladunk tovább, itt van mindjárt a hétvégi kupadöntő" - mondta Thomas Doll. A zöld-fehérek a női kategóriákban is mindent vittek, hiszen a szezon legjobb futballistáját, és az idény felfedezettjét is ők adták. Előbbi díjat a szerb Jelena Cankovic, utóbbit pedig Kocsán Petra kapta.

A legszebb gólért járó díjról a szurkolók, a többiről pedig az NB I-es csapatok képviselőinek (a legfiatalabb és legidősebb játékos, a csapatkapitány és a vezetőedző) szavazatai döntöttek.

A díjazottak:
Az NB I legjobb játékosa: Gera Zoltán (Ferencváros)
Az NB I legjobb edzője: Thomas Doll (Ferencváros)
Az NB I legjobb játékvezetője: Kassai Viktor
Az év férfi felfedezettje: Nagy Ádám (Ferencváros)
A legsportszerűbb csapat: DVSC-TEVA
Az NB I gólkirálya: Böde Dániel
A legszebb gólja: Böde Dániel (Az Újpest ellen)
Az év női felfedezettje: Kocsán Petra (Ferencváros)
A női NB I legjobb játékosa: Jelena Cankovic (Ferencváros)