Azért jöttem a Real Madridba, hogy BL-t nyerjek

gareth bale real madrid foci
Real Madrid's Welsh forward Gareth Bale gestures at the end of the UEFA Champions League semi-final second leg football match Real Madrid CF vs Manchester City FC at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, on May 4, 2016. / AFP PHOTO / PAUL ELLIS
Vágólapra másolva!
A Real Madridot BL-döntőbe juttató Gareth Bale-t nem érdekli, hogy az UEFA elvette a gólját. A Manchester City edzője pedig meg van győződve róla, hogy a balszerencse tehet a csapata kieséséről.

"Azért jöttem a Real Madridhoz, hogy Bajnokok Ligáját nyerjek" – idézte a Marca madridi sportlap angol nyelvű internetes kiadása Gareth Bale-t, a Manchester City elleni elődöntő visszavágójának hősét. A walesinek aztán eszében juthatott, hogy mi történt két éve, mert gyorsan hozzátette:

Gondoltam, rámegyek a másodikra, ha már itt vagyok Forrás: AFP/Paul Ellis


Bale szerezte a győztes gólt a Real Madrid legutóbbi két bajnokiján, és most is ő rúgta el a labdát a továbbjutást eldöntő gól előtt. Az UEFA azonban Fernando öngóljaként regisztrálta, valószínűleg joggal, hiszen nem biztos, hogy egyébként kapura ment volna a labda.

"Nem érdekes, hogy ki rúgja, öngól vagy sem. Az számít, hogy megint megnyerhetjük a BL-t" – legyintett Bale. "Úgy érzem, egyre érettebb vagyok. Sokat javult a spanyoltudásom, jól illeszkedem a csapatba. Túl vagyok a nehezén, minden nap jobban érzem magam itt" – mondta a támadó.

Pellegrini szerint nem volt jobb a Real

Manuel Pellegrini, a Manchester City vezetőedzője gyakorlatilag semmi másról sem beszélt a meccs utáni sajtótájékoztatón, mint hogy a Real semmivel sem volt jobb, csak egy szerencsés góllal nyert, az övéinek ellenben pechje volt.

Yaya Touré nullázott

Az angol csapat szerdai játékának címerállata Yaya Touré lehetne. A nyáron feltehetően távozó középpályás statisztikája: 0 lövés, 0 kulcspassz, 0 szerelés, 0 labdaszerzés. Pellegrini le is cserélte a második félidőben, aztán azzal védte, hogy egy hosszabb sérülésből tért vissza.

"A gól időt adott a Realnak, hogy nyugodtan játsszon, de egyik csapat sem tudott helyzeteket kialakítani, hasonlóan az első mérkőzéshez" – magyarázta Pellegrini. Azt is mondta, hogy a korán megsérülő Kompany nélkül is jó volt a védelem, David Silva hiánya viszont meglátszott a játékon, a támadóharmadban nem tudott kreatívan focizni a City.