Nem tett még le a BL-ről a ManUnited

manchester united wayne rooney juan mata
A pitch invader (2L) celebrates with Manchester United's English striker Wayne Rooney (L) after Manchester United's Spanish midfielder Juan Mata (R) scored his team's first goal during the English Premier League football match between Norwich City and Manchester United at Carrow Road in Norwich, eastern England, on May 7, 2016. / AFP PHOTO / JUSTIN TALLIS
Vágólapra másolva!
A Chelsea legyőzésével került lépéselőnybe a Sunderland a Premier League-ben a bennmaradásért folyó harcban. A Manchester United szorongatja a negyedik helyen álló Cityt, és közben kiderült, ki a második feljutó.

Bár a félidőben még hátrányban volt, a Sunderland végül 3-2-re nyert a vendég Chelsea ellen az angol labdarúgó Premier League 37. fordulójának szombati játéknapján, ezzel nagy lépést tett a bennmaradás felé.

Érdemes megnézni az összefoglalót, különösen a sunderland Khazri bődületes gólját 0-1-nél:

A hazaiak jelenleg a 17., bennmaradást érő helyen állnak, egy ponttal előzik meg a sereghajtó, az idény végén már biztosan búcsúzó Aston Villa ellen csak egy pontot szerző Newcastle Unitedet, mely 18. a tabellán. Utóbbi csapatnak már csak egy meccse van hátra, míg a Sunderland még két mérkőzést játszik.

Rossz játékkal, de versenyben a MU

Az északiak szerencsáje, hogy a Norwich Juan Mata góljával otthon kikapott a Manchester Unitedtől, így az utolsó előtti helyen áll. A csapat sorozatban negyedik vereségét szenvedte el. A BBC honlapja azt írta, a győzelem ellenére a MU ismét kiábrándítóan játszott, de ettől még igaz, hogy továbbra is van esélye a Bajnokok Ligája-szereplést érő negyedik hely elérésére.

A biztonságiak leszedik Rooneyról a Mata (jobbra) gólja felett érzett örömében a pályára berohanó szurkolót Forrás: AFP/Justin Tallis


A múlt héten a bajnokságot története során először megnyerő Leicester City játékosai átvették a trófeát, de előtte még elpáholták az Evertont. A szezon legnagyobb felfedezettje, James Vardy két gólt szerzett, és kihagyott egy büntetőt.

Andrea Bocelli (balra) olasz tenor énekel a Leicester-Everton meccs előtt. Mellette a csapat vezetőedzője, Claudio Ranieri Forrás: MTI/AP/Matt Dunham


Közben a Burnley után a Middlesbrough is feljutott az élvonalba, miután a másodosztályú bajnokság szombati utolsó játéknapján 1-1-es döntetlent játszott a vele azonos pontszámmal álló Brightonnal, és jobb gólkülönbségének köszönhetően a második helyen végzett.

A Middlesbrough hét év után tér vissza a PL-be.

A másodosztály rájátszásában a Brighton mellett a Hull City, a Derby County és a Sheffield Wednesday harcol a harmadik feljutó helyért.

Premier League, 37. forduló:
Sunderland-Chelsea 3-2 (1-2)
gól: Khazri (41.), Borini (67.), Defoe (70.), ill. Diego Costa (14.), Matic (45+3.)

Bournemouth-West Bromwich Albion 1-1 (0-1)
gól: Ritchie (82.), ill. Rondón (16.)

Aston Villa-Newcastle United 0-0

Crystal Palace-Stoke City 2-1 (0-1)
gól: Gayle (47., 68.), ill. Adam (26.)

West Ham United-Swansea City 1-4 (0-2)
gól: Kingsley (68. - öngól), ill. Routledge (25.), Ayew (31.), Szong Jong Ki (51.), Gomis (93.)

Norwich City-Manchester United 0-1 (0-0)
gól: Mata (72.)

Leicester City-Everton 3-1 (2-0)
gól: Vardy (5., 65. - a másodikat 11-esből), King (33.), ill. Mirallas (88.)

vasárnap:
Tottenham Hotspur-Southampton 14.30
Liverpool-Watford 17.00
Manchester City-Arsenal 17.00