A szezon legjobbja döntötte el a Magyar Kupa sorsát

ferencváros magyar kupa foci
Budapest, 2016. május 7. A kupagyőztes Ferencváros csapata ünnepel a labdarúgó Magyar Kupa döntőjében vívott Újpest - Ferencváros mérkőzés végén a fővárosi Groupama Arénában 2016. május 7-én. Megvédte címét és duplázott a Ferencváros: a bajnokságot követően a Magyar Kupát is megnyerte, miután 1-0-ra győzött a döntőben. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Nem volt egy különösebben élvezetes meccs a labdarúgó Magyar Kupa idei döntője, de küzdelem és hangulat legalább volt, és a Fradi megérdemelten győzött az újpest ellen 1-0-ra. Az egyetlen gólt Gera szerezte fejjel.

Magyar Kupa, döntő:
Újpest-Ferencváros 0-1 (0-0)az élő közvetítés
Groupama Aréna, 19 ezer néző
vezette: Iványi
gól: Gera (78.)
Ferencváros: Dibusz - Dilaver, Nalepa (Radó, 46.), Leandro, Ramírez - Pintér, Gera - Varga R. (Cukic, 88.), Hajnal, Lamah (Gyömbér, 56.) - Böde
Újpest: Balajcza - Heris, Litauszki, Kecskés, Balogh B. - Cseke, Sankovic - Hazard (Mohl, 33.), Bardhi (Kabát, 85.), Andric (Diarra, 73.) - Lencse
sárga lap: Litauszki (25.), Diarra (92.), ill. Gyömbér (56.), Ramírez (90.)

A Ferencváros megvédte a címét a labdarúgó Magyar Kupában: a zöld-fehérek a sorozat 76. kiírásának a Groupama Arénában rendezett szombat esti fináléjában 1-0-ra legyőzték az Újpestet.

Emir Dilaver (b) és Nemanja Andric csodálkozik rá a labdára Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd


Az egyetlen gólt Gera Zoltán szerezte, egy szöglet után, közelről fejelt Balajcza Szabolcs kapujába. Bár Iványi Zoltán jól vezette a meccset, azt nem vette észre, hogy a gól előtt a Fradi játékosáról, Vargáról perdült ki a labda, így

nem szögletnek, hanem kirúgásnak kellett volna következnie.

Gerát egyébként az MLSZ szezon végi díjátadóján az idény legjobbjának választották.

A Fradi összességében jobban és veszélyesebben játszott az Újpestnél a kupadöntőn. A lilák csak egy-egy rövidebb időszakra tudták átvenni az irányítást, a kapura pedig szinte egyáltalán nem voltak veszélyesek.

A kapu előtt valami hiányzott

Ezt Nebojsa Vignjevics, az Újpest vezetőedzője is elismerte a lefújás után. A Ferencváros "kezdettől jobb volt, mi pedig nem voltunk elég agresszívak, hiányoztak az utolsó jó passzok, a kapu előtt nem ment jól a játék" – mondta Vignjevics.

Így örült az FTC Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

"Végig izgulni kellett, hiszen ez egy kupadöntő volt, amelyen az utolsó pillanatban is történhet bármi, de a csapat rászolgált a győzelemre" – mondta Thomas Doll, az FTC vezetőedzője.

A Ferencváros 22. alkalommal nyerte mega Magyar Kupát.

Mivel korábban hatalmas fölénnyel első lett a bajnkoságban is, 2004 után ismét duplázni tudott a csapat.

Hát most a Gera Zoli rúgta, de ennek is örülök" – mondta az ünneplés perceiben a mérkőzést közvetítő M4 riporterének a legjobban nyilatkozó magyar futballista, Böde Dániel.