Társoldalunk:

Gulácsi csapata feljutott a Bundesligába

2016.05.08. 18:35

A német élvonalban játszik a következő szezonban ar RB Leipzig. A lipcseieknél véd Gulácsi Péter, és a klub játékosa a kölcsönben Frankfurtban játszó Kalmár Zsolt is.

A válogatott Gulácsi Pétert is foglalkoztató RB Leipzig 2-0-ra nyert vasárnap a német másodosztályú labdarúgó-bajnokság utolsó előtti fordulójában, így feljutott az élvonalba.

A lipcsei csapatban a szezon során szinte végig Gulácsi védett, ezúttal viszont a kispadról nézte végig csapata Karlsruhe elleni sikerét. Az egykor a Schalkét irányító vezetőedző, Ralf Rangnick könnyes szemmel ünnepelte a sikert a játékosaival – jelentette a Reuters.

Boldog lipcseiekForrás: AFP/Robert Michael


Az RB Leipzig – melynek a tavasszal az FSV Frankfurtba kölcsönadott Kalmár Zsolt is a futballistája – 2009 óta az első keletnémet csapat lesz a Bundesligában.

A klubot 2009-ben vásárolta fel a Red Bull energiaital-gyártó, és SSV Markranstädtról nyomban átvenezte RB Leipzigre – ez azonban a német szabályok miatt hivatalosan a RasenBallsport Leipzig rövidítése. Az ötödik ligából 2004-re eljutott a második vonalba, öt szezon alatt három osztályt ugorva – most pedig ott van az elitben.

Az már korábban eldőlt, hogy a másik feljutó a Freiburg lesz.