Vágólapra másolva!
Kulcsár Katalin személyében magyar játékvezető vezeti majd a Wolfsburg-Lyon női labdarúgó Bajnokok Ligája-döntőt, amelyre május 26-án Reggio Emiliában kerül sor.

A 31 éves magyar játékvezető a 2015-16-os szezonban három BL-mérkőzésen fújt, többek között a gól nélküli döntetlennel véget ért Barcelona-Paris Saint-Germain negyeddöntőn. Segítője Kulcsár Judit, Hima Andrea, illetve negyedik játékvezetőként Gaál Gyöngyi lesz.

A május 26-án, Reggio Emiliában rendezendő mérkőzés érdekessége, hogy a német együttesben is lehet egy magyar játékos a pályán, Jakabfi Zsanett ugyanis a Wolfsburgot erősíti.

Kulcsár Katalin nagy feladatot kapott Fotó: Pályi Zsófia [origo]

A férfiaknál az angol Mark Clattenburg vezeti a május 28-i, Real Madrid-Atlético Madrid finálét, Milánóban a negyedik játékvezető Kassai Viktor lesz, aki 2011-ben már kapott szerepet BL-döntőn, akkor ő fújta a sípot.

Az európai szövetség kedden azt is bejelentette, hogy az Európa Liga fináléját a svéd Jonas Eriksson vezeti majd Bázelben. A jövő hét szerdai döntőben a legutóbbi két kiírás győztese, a Sevilla ellenfele a Liverpool lesz.