Együtt tartanák a leicesteri csodacsapatot

Claudio Ranieri, Leicester City, foci
Leicester City's Italian manager Claudio Ranieri shouts instructions to his players from the touchline during the English Premier League football match between Manchester City and Leicester City at the Etihad Stadium in Manchester, north west England, on February 6, 2016.
Vágólapra másolva!
Új, a jelenleginél jobb feltételeket tartalmazó szerződést kínál majd Claudio Ranieri vezetőedzőnek az angol labdarúgó Premier League meglepetésbajnoka, a Leicester City.

Aiyawatt Srivaddhanaprabha, a klub alelnöke a szigetországi sajtó képviselőinek beszélt a vezetés terveiről. Hangsúlyozta, Ranieri szenzációs munkájáért megérdemli, hogy a mostani, még két évre szóló szerződésénél jobbat kapjon.

"A szezon végén leülünk, és a tárgyalásokon hosszú távú megoldást kínálunk majd.

- mondta Srivaddhanaprabha, a Leicester City milliárdos thaiföldi tulajdonosának fia.

Egyelőre boldogok Forrás: AFP

Az olasz tréner tavaly júliusban vette át a kieséstől megmenekült együttes irányítását, s első szezonjában nagyszerű játékot produkált csapata, amely az esélyeket teljesen felülírva simán nyerte meg az angol bajnokságot, már két fordulóval a vége előtt.

Erősítenének is

Az alelnök azt is elmondta, hogy a vezetés mindent elkövet azért, hogy a jelenlegi játékoskeretet egyben tartsa, egyúttal Ranierivel, illetve a csapat játékosmegfigyelőivel egyeztet a lehetséges új igazolásokról. Mint hangsúlyozta, egyértelmű cél, hogy erősödjön a csapat.

Claudio Ranieri Forrás: AFP/Oli Scarff

A klub elöljáróinak szándéka ellenére nem elképzelhetetlen, hogy a gárda húzóemberei közül lesz, aki távozik majd. A helyi sajtóban elsősorban N'Golo Kante, Rijad Mahrez és Jamie Vardy esetleges távozásáról lehet olvasni, ugyanakkor utóbbi ezen a héten jelezte, jól érzi magát a csapatnál, így nincs oka, hogy váltson. A Leicester City utolsó bajnoki mérkőzését vasárnap a tavalyi bajnok Chelsea vendégeként játssza majd.