Vágólapra másolva!
A Barcelonánál nagy felháborodással fogadták a döntést, hogy nem lehet bevinni katalán zászlót a vasárnapi Király-kupa-döntőre.

A klub a honlapján jelentetett meg egy közleményt, amelyben azt írja, a döntés sérti a szólásszabadságot, amely minden ember alapvető joga.

A Barcelonát tavaly 30 ezer euróra büntették, amiért a berlini Bajnokok Ligája-döntőn a katalán zászlót lobogtatták a szurkolói, majd újabb 40 ezres bírságot szabtak ki ugyanilyen okból az októberi, Leverkusen elleni csoportmeccs után.

Ilyet nem fogunk látni a kupadöntőn Forrás: AFP

A polgármester és az elnök inkább nem megy

Ada Colau, Barcelna polgármestere elfogadhatatlannak tartja a döntést, és jelezte, ha érvényben marad a zászlók kitiltása, akkor nem megy el a döntőre. A polgármester előtt már szintén a távolmaradás mellett döntött Carles Puigdemont, Katalónia elnöke is.

A vasárnapi döntőt az Atlético Madrid pályáján, a Vicente Calderón-stadionban játszzák, és a Liverpool elleni EL-döntőt megnyerő Sevilla lesz a Barca ellenfele. Tavaly a Barcelona az Athletic Bilbaóval csapott össze a fináléban, és akkor a két tábor kifütyülte Fülöp királyt, valamint a spanyol himnuszt.