Társoldalunk:

Meccs közben omlott össze az egykori futballsztár

2016.05.20. 08:26

David Ginoláról ellentmondásos hírek érkeznek, a korábbi 17-szeres francia válogatott labdarúgó állítólag egy mérkőzés közben összeesett, újra kellett éleszteni, és súlyos, eszméletlen állapotban szállították kórházba. Később ugyan a Twitter-oldalán jelezte, hogy jól van, egy francia újságíró viszont biztos abban, hogy nem a játékos küldte az üzenetet.

Már csütörtök este nyugtalanító és ellentmondásos hírek érkeztek David Ginoláról, a PSG, a Newcastle, a Tottenham, az Everton és az Aston Villa korábbi játékosáról. Azt írták, szívroham miatt súlyos állapotban szállították először a helyi, mandelieu-i kórházba, majd a monacói Princess Grace Hospitalba.

A Nice-Matin szerint golfozás közben lett rosszul, a L’Equipe futballmeccset írt, és kiderült, utóbbi az igaz. A 49 éves, korábbi 17-szeres francia válogatott játékos később a Twitter-oldalán azt jelezte, jól van. 

„Nem túl okos dolog délben futballozni. Még néhány vizsgálat vár rám. Ki szavazott arra, hogy Katarban nyáron legyen világbajnokság?” – írta. 

Illetve nem tudni, ki írta, a Nice-Matinban péntek reggel ugyanis nyilatkozott egy újságíró, Jean-Philippe Lustyk, aki szerint Ginola állapotát tekintve kizárt, hogy este twitterezgessen, csakis az ügynöke tehette fel a néhány mondatot.

David GinolaForrás: AFP/Franck Fife

„A helyzet drámai volt, azonnal kómába esett, csak a barátai által megkezdett szívmasszázsnak köszönhető, hogy még életben van” – mondta Lustyk. 

A lap szerint a vészt elsőként a korábbi olimpiai, világ- és Európa-bajnok kézilabdázó, Olivier Girault észlelte, aki azonnal kihúzta Ginola nyelvét, és megkezdte az újraélesztést.