Vágólapra másolva!
Nem hajlandó világrekordként elismerni a Guinness World Record azt a futballeredményt, amely szerint az ecuadori Pelileo 44-1-re verte az Indi Native csapatát. A hivatalos rekord így továbbra is egy skót klubé, immár 131 éve.

"Köszönjük a Guinnessnek, hogy tisztázta a dolgot, ez nagyszerű hír. Mindenféle termékünket újra kellett volna dizájnolni, mert rájuk van írva, hogy »világrekorderek«" – mondta a BBC brit közszolgálati csatorna internetes oldalának John Christison, a skót Arbroath FC elnöke azután, hogy kiderült: továbbra is él a klub világcsúcsa.

A rekordok gyűjteményét időről időre publikáló cég döntésére azért volt szükség, mert a napokban az ecuadori Pelileo 44-1-re megverte az Indi Native csapatát (akinek van türelme, itt véginézheti a nem túl magas színvonalú gólesőt).

A Pelileo Sporting Club csapata Forrás: Origo


Csakhogy a meccset a harmadosztályban játszották, márpedig a Guinness csak a legmagasabb osztályban, illetve a nemzetközi mérkőzéseken született eredményeket veszi figyelembe.

Így továbbra is az Arbroath FC a rekorder azzal, hogy 1885. szeptember 12-án

36-0-ra győzte le a Bon Accordot a Skót Kupa 1. fordulójában

(az országos bajnokság akkor még nem létezett). Lehetett valami aznap a levegőben Skóciában, mert a forduló többi meccse közül volt, ami 35-0-ra, 16-0-ra, illetve 15-0-ra végződött.

A BBC megjegyzi, hogy a jelenleg a skót negyedik ligában szereplő Arbroath nem az egyedüli csúcstartó, a Észt Kupa tavaly június 13-ai Infonet FC-Virtsu Jalgpalliklubi találkozója szintén 36-0-val ért véget.

Túl meleg volt

Az Indi Native elnöke, Diego Culequi egyébként "váratlannak" nevezte a csapata eredményét, és úgy vélte, a súlyos vereségben szerepe lehetett annak, hogy a játékosai nincsenek hozzászokva a meccs napjáűn uralkodó meleg időjáráshoz.