Társoldalunk:

Kínaiak kezébe kerül az Inter

2016.06.01. 14:55

Az olasz Internazionale június végéig kínai többségi tulajdonba kerül, miután a jelenlegi elnök Eric Thohir szinte mindenben megállapodott már egy óriásvállalattal.

Az indonéz Thohir tavaly ősszel adott megbízást egy kereskedelmi banknak, hogy keressen olyan céget, mely hajlandó kisebbségi vagy akár többségi tulajdonrészt vásárolni a milánói klubból. A folyamat hónapok óta zajlik, s már a korai szakaszától a Suning nevű vállalat volt a legesélyesebb jelölt, melynek képviselői egy hónapja jártak Milánóban tárgyalni.

Olasz lapértesülések szerint a megállapodás már szinte megszületett, s a felek hamarosan minden részletet tisztáznak. Az adásvétel legkésőbb június végéig lezajlik.

Erick Thohir, az Inter elnökeForrás: AFP

A várható új felállás szerint a klub 70 százalékának lesz birtokosa a Suning, míg Thohir tulajdonában 30 százalék marad. Egyúttal a korábbi elnök-tulajdonosnak, Massimo Morattinak, akivel öt bajnokságot és egyszer Bajnokok Ligáját nyert az Inter, nem marad tulajdonrésze a csapatban.

A nankingi Suning cégnek hazájában van egy élvonalbeli együttese, a Jiansu Suning.

Az Internazionale a negyedik helyen végzett a Serie A legutóbbi szezonjában, így a következő kiírásban a nemzetközi színtéren az Európa Ligában szerepelhet majd.