Társoldalunk:

Doll valóban világsztárt hozna az Üllői útra

2016.06.04. 15:32

A Ferencváros vezetőedzője, Thomas Doll megerősítette, hogy leigazolná a korábbi holland válogatott labdarúgót, Rafael van der Vaartot. Doll a német Bild című napilap május 28-i számában nyilatkozott először a 33 éves támadó középpályás esetleges szerződtetéséről.

"El tudnám képzelni Van der Vaartot a Fradiban. Igazi sikersztori lenne. Egyszerűen nem igaz, hogy már lassú, és nincs jó kondícióban. Én tudom kezelni" - mondta.

Doll 2005 és 2007 között dolgozott a játékossal Hamburgban. A 109-szeres holland válogatott labdarúgó szerződése még két évig szól a spanyol Real Betisnél, amelynek színeiben az elmúlt idényben mindössze hat mérkőzésen lépett pályára. Van der Vaart korábban az Ajax, a Real Madrid és a Tottenham Hotspur együttesét is erősítette.

Rafael van der VaartForrás: AFP/John Thys

A holland Voetbal International érdeklődésére a játékos csütörtökön elmondta, hogy nem gondolkozik a visszavonuláson, sőt korábban azt sem tartotta kizártnak, hogy visszatér az Ajaxhoz. Thomas Doll a Hamburger Abendblatt szombati számában egyértelművé tette: szeretné, ha Van der Vaart a Ferencvárost erősítené.

"Szeretnénk bekerülni a Bajnokok Ligájába. Talán Rafael Van der Vaart segíthetne. Mindent megteszünk, hogy teljesítsük az igényeit" - mondta.

Estavana PolmanForrás: AFP/Jonathan Nackstrand

Kérdés, hogy egy ferencvárosi szerződés esetén mi lenne barátnőjével, Estavana Polmannal: a 74 válogatott mérkőzésén 226 gólt szerző világbajnoki ezüstérmes kézilabdázó akár a Fradinak is nagy erősítés lenne, de az irányítót szerződés köti a dán Team Esbjerg csapatához.