Doll valóban világsztárt hozna az Üllői útra

Rafael van der Vaart, foci
Dutch midfielder Rafael van der Vaart celebrates after scoring during the friendly football match between Japan and Netherlands at the Fenix Stadium, on November 16, 2013 in Genk. The match ended 2-2.AFP PHOTO / JOHN THYS
Vágólapra másolva!
A Ferencváros vezetőedzője, Thomas Doll megerősítette, hogy leigazolná a korábbi holland válogatott labdarúgót, Rafael van der Vaartot. Doll a német Bild című napilap május 28-i számában nyilatkozott először a 33 éves támadó középpályás esetleges szerződtetéséről.

"El tudnám képzelni Van der Vaartot a Fradiban. Igazi sikersztori lenne. Egyszerűen nem igaz, hogy már lassú, és nincs jó kondícióban. Én tudom kezelni" - mondta.

Doll 2005 és 2007 között dolgozott a játékossal Hamburgban. A 109-szeres holland válogatott labdarúgó szerződése még két évig szól a spanyol Real Betisnél, amelynek színeiben az elmúlt idényben mindössze hat mérkőzésen lépett pályára. Van der Vaart korábban az Ajax, a Real Madrid és a Tottenham Hotspur együttesét is erősítette.

Rafael van der Vaart Forrás: AFP/John Thys

A holland Voetbal International érdeklődésére a játékos csütörtökön elmondta, hogy nem gondolkozik a visszavonuláson, sőt korábban azt sem tartotta kizártnak, hogy visszatér az Ajaxhoz. Thomas Doll a Hamburger Abendblatt szombati számában egyértelművé tette: szeretné, ha Van der Vaart a Ferencvárost erősítené.

"Szeretnénk bekerülni a Bajnokok Ligájába. Talán Rafael Van der Vaart segíthetne. Mindent megteszünk, hogy teljesítsük az igényeit" - mondta.

Estavana Polman Forrás: AFP/Jonathan Nackstrand

Kérdés, hogy egy ferencvárosi szerződés esetén mi lenne barátnőjével, Estavana Polmannal: a 74 válogatott mérkőzésén 226 gólt szerző világbajnoki ezüstérmes kézilabdázó akár a Fradinak is nagy erősítés lenne, de az irányítót szerződés köti a dán Team Esbjerg csapatához.