Társoldalunk:

Neymar nélkül impotensek a brazilok

2016.06.05. 06:07

Három mérkőzésen mindössze egy gól született a centenáriumi Copa América magyar idő szerint szombat éjszakai és vasárnap hajnali mérkőzésein. A Costa Rica–Paraguay és a Brazília–Ecuador csata nem hozott gólt, Peru az egykori Bayern-csatár Guerrero találatával verte Haitit.

Az A csoportban a kolumbiaiak Egyesült Államok elleni győzelme után Costa Rica és Paraguay csapott össze, de gyenge mérkőzésen gól nélküli döntetlen lett a végeredmény.

A B csoportban a legutóbbi két Copa bronzérmese, Peru győzelemmel nyitott, a meccs egyetlen találatát a korábbi Bayern-csatár, Paolo Guerrero szerezte.

A brazilok nagyon harmatos teljesítményt nyújtottak, az első félidőben Philippe Coutinhónak volt lehetősége, de Dreer kapus védett. Ezt leszámítva a meddő mezőnyjáték jellemezte a mérkőzést, Ecuador a gyors kontrákban bízott, de mindegyikbe belehibázott.

A 66. percben aztán egy hosszú labdát Bolanos úgy tűnt, elért az alapvonalnál, balról ballal sután középre rúgta a labdát, Alisson kapus pedig a kapufánál durván bevédte. Az ecuadori kispad örült, Alisson összeomolva térdelt a hálóban, a chilei játékvezető azonban megmentette Brazíliát a szégyentől és kirúgást ítélt, mondván, a labda az elrúgás pillanatában kint volt már.

A 83. percben még volt esély a brazil győzelemre, de Lucas közeli fejese elvétette a kaput. A meccs 0-0-val ért véget (Ecuador 53 év után ikszelt a nagy riválissal), Dunga csapata az egyetlen világklasszis, Neymar hiányában csak egy szürke középcsapata benyomását keltette.

Willian (jobbra) akart a leginkább a brazilok közülForrás: AFP/Frederick J. Brown

Eredmények, A csoport:
Costa Rica – Paraguay 0-0
piros lap: Waston (90+4., Costa Rica)

B csoport, 1. forduló:
Haiti – Peru 0-1 (0-0)
gól: Guerrero (61.)

Brazília – Ecuador 0-0