Vágólapra másolva!
A nyitómérkőzés gól nélküli döntetlenje után jócskán javított a gólkülönbségén a brazil labdarúgó-válogatott, miután 7-1-re legyőzte Haitit a Copa Américán. A B csoport második fordulójában Ecuador negyedóra után 0-2-re állt Peruval szemben, de végül pontot szerzett.

Eredmények, Copa América, B csoport:
Brazília – Haiti 7-1 (3-0)
gól: Philippe Coutinho (14., 29., 90+2.), Renato Augusto (35., 86.), Gabriel (59.), Lucas Lima (67.), illetve Marcelin (70.)

Ecuador – Peru 2-2 (1-2)
gól: E. Valencia (39.), Bolanos (49.), illetve C. Cueva (5.), É. Flores (13.)
piros lap: Achilier (90+2., Ecuador)

Az Ecuador elleni, csalódást keltő gól nélküli döntetlen után kiütéses győzelmet aratott a brazil labdarúgó-válogatott a centenáriumi Copa América csoportkörének második fordulójában.

Dunga kapitány csapata az első meccsen sokat hibázott támadásban, ezúttal azonban tétmérkőzésen szerzett kellő önbizalmat a folytatásra. Haiti az első fordulóban csupán 1-0-ra kapott ki Perutól, Patrice Neveu bízott abban, hogy tanítványai esetleg ismét szoros meccset vívnak.

A két csapat legutóbb 2004 augusztusában találkozott egymással, akkor Ronaldinho triplájával a brazilok 6-0-ra nyertek. A különbség nem tűnt el, a világbajnok klasszis szerepét pedig ezúttal Philippe Coutinho vette át.

A brazil csapat Coutinho vezetésével hengerelt Forrás: AFP/Gregg Newton

A Liverpool csatára a 14. percben szerzett vezetést a braziloknak, a 29. percben ő növelte az előnyt, és a 92. percben az ő távoli bombája állította meg a 7-1-es végeredményt. Közte Renato Augusto kétszer, Gabriel és Lucas Lima egy-egy alkalommal volt eredményes, a 70. percben, 5-0-nál egy kósza kontrát követően Marcelin szépített.

A csoport másik mérkőzését Peru szenzációsan kezdte, a legutóbbi két Copa-kiírásban egyaránt bronzérmes együttes szűk negyedóra után 2-0-ra vezetett Ecuador ellen.

Az 5. percben Christian Cueva szerzett vezetést egy pazar labdaátvételt követően, a Sao Paulo 24 éves játékosa a 16-os vonalánál, a kapunak háttal állva adott kötényt a védőjének, majd lefordulva belőtte a ziccert (0-1).

A 13. percben Edison Flores villant, ő is a kapunak háttal állva vette át a labdát, majd váratlanul a kapu felé fordulva a bal sarokba talált, a kapus hiába vetődött, nem érhette el (0-2).

A félidő hajrájában a West Ham légiósa, Enner Valencia szépített (1-2).

A második játékrészt óriási lendülettel kezdő együttes egy csodálatos akció végén egyenlített is Miler Bolanos révén (2-2).

A lendület a hajrára sem hagyott alább, de gól már nem született. Az utolsó fordulóban Peru Brazíliával meccsel, míg Ecuador Haiti ellen lép pályára.

A csoport állása:
1. Brazília 4 pont (7-1)
2. Peru 4 (3-2)
3. Ecuador 2
4. Haiti 0.