Vágólapra másolva!
A brazil labdarúgó-válogatott 1-0-s vereséget szenvedett Perutól a csoportkör harmadik fordulójában, és ezzel kiesett az Egyesült Államokban zajló Copa Américán: az erősen vitatott gólt Raúl Ruidiaz a 75. percben kézzel juttatta a hálóba. Ecuador fölényesen, 4-0-ra legyőzte Haitit.

1987 óta nem esett meg olyan szégyen a brazil labdarúgó-válogatottal, mint az idei Copa Américán: az együttes ugyanis a csoportból sem jutott tovább.

Az idei szereplés azonban ezt is alulmúlta, hiszen 29 éve tíz indulóból az ötödik helyen zárt az együttes, ezúttal azonban még a legjobb nyolc közé sem jutott be, amire sohasem volt példa a dél-amerikai kontinenstorna során.

Ez még Ruidiaz sem hitte el Forrás: AFP/Getty Images/Tim Bradbury

Az utolsó forduló előtt pedig egyszerű volt a helyzet: amennyiben nyer vagy döntetlent játszik Peru ellen, úgy továbbjut. Persze nem lehetett büszke a Dunga-csapat a gól nélküli döntetlenre sem, de a 75. percben olyan góllal esett ki, amely sok vitára ad majd még okot: Andy Polo jobb oldali beadását Raúl Ruidiaz közelről kézzel sodorta a kapuba.

A brazilok Alisson kapus vezetésével heves reklamálásba kezdtek, kicsit megfagyott a levegő, mert úgy tűnt, Andres Cunha játékvezető valakivel egyeztet a fejhallgatóján keresztül, végül az uruguayi középre mutatott, azaz megadta a gólt (0-1).

Peru ezzel csoportelsőként jutott tovább, a második Ecuador lett, Gustavo Quinteros együttesének nem okozott gondot Haiti sima legyőzése.

A negyeddöntőben Peru Kolumbiával, Ecuador pedig az Egyesült Államokkal találkozik.

Eredmények, B csoport, 2. forduló:
Ecuador – Haiti 4-0 (2-0)
gól: E. Valencia (11.), Ayoví (20.), Noboa (57.), A. Valencia (78.)

Brazília – Peru 0-1 (0-0)
gól: Ruidíaz (75.)

A csoport végeredménye:
1. Peru 7 pont
2. Ecuador 5
3. Brazília 4
4. Haiti 0.