Rossz kezdés után már négy között a Klinsmann-csapat

Clint Dempsey, foci
USA's Clint Dempsey celebrates after teammate Gyasi Zardes scored against Ecuador after his pass during their Copa America Centenario football tournament quarterfinal match, in Seattle, Washington, United States, on June 16, 2016. Jason REDMOND / AFP
Vágólapra másolva!
Már biztosan története legjobb Copa-helyezését éri el az Egyesült Államok labdarúgó-válogatottja, miután elsőként bejutott az idei, centenáriumi viadal elődöntőjébe, Jürgen Klinsmann együttese a csütörtöki negyeddöntőben 2-1-re legyőzte Ecuadort.

„Jó esélyünk van arra, hogy megnyerjük a Copa Américát” – jelentette ki Jürgen Klinsmann, az amerikai labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a magyar idő szerint péntek hajnalban lejátszott Ecuador elleni negyeddöntő előtt.

Érdekes volt ezt olvasni attól a szakembertől, akit az első, Kolumbia elleni vesztes csoportmérkőzés után már kirúgással fenyegettek, de a továbbjutást illetően igaza lett.

Clint Dempsey ismét betalált Forrás: AFP

A hazai környezetben, Seattle-ben lejátszott mérkőzésen Dempsey szerzett vezetést, a 22. percben Jones beívelését szép mozdulattal fejelte a bal sarokba (1-0).

Az 52. percben Valencia megrúgta Jonest, a dulakodás végén mindkét játékos piros lapot kapott.

A 65. percben növelte előnyét a hazai csapat Zardes nem is tudta volna elhibázni a helyzetet, a gólvonalon csak bele kellett érnie a labdába (2-0).

A 74. percben egy 16-os vonalára visszatett szabadrúgást Arroyo bombázott az amerikai hálóba (2-1), de ennél többre nem futotta az ecuadoriak erejéből.

Klinsmann csapata negyedik Copa-részvétele alkalmával másodszor jutott el a legjobb négy közé: 1995-ben a 4. helyen végzett.

Eredmény, negyeddöntő:
Egyesült Államok - Ecuador 2-1 (1-0)
gól: C. Dempsey (22.), Zardes (65.), illetve Arroyo (74.)
piros lap: Jones (52.), illetve A. Valencia (52.)

A további program (magyar idő szerint):
Peru - Kolumbia, szombat 2.00, East Rutherford
Argentína - Venezuela, vasárnap 1.00, Foxborough
Mexikó - Chile, vasárnap 4.00, Santa Clara