Vágólapra másolva!
Az első interjúját ugyanis Noel Gallaghernek, a Manchester City egyik leghíresebb drukkerének adta. Az új edzővel érkezett az új mez, az új klubcímer és egy új játékos is.

Pep Guardiola hétfőn felvette a munkát új állomáshelyén, a Manchester City csapatánál. Alighogy megérkezett, máris komoly kihívás várt rá, ugyanis számot adhatott angol hallás utáni értésbél - és remekül szerepelt.

Sztárral szemben

Első interjúját ugyanis a klub egyik legnagyobb és leghíresebb szurkolójának, az egykori Oasis zenekar (most pedig a Szigetre is érkező Noel Gallagher's High Flying Birds nevű banda) frontemberének adta. A szokásos témák és a szokásos válaszok a jó hangulatú beszélgetésben.

Megtudjuk, hogy Pep egyrészt régi jó barátja, a Citynél klubigazgatóként dolgozó Txiki Begiristian kitartó ostromára igent mondva érkezett Manchesterbe, ahol új kíhívásokat kerest, és megmutatná a tamáskodóknak, hogy igenis megállja a helyét a Premier League-ben.

Ott, ahol minden meccs élet-halál,

ahol bárki bárkit megverhet - erre Noel is felhívja a figyelmét, de újat nem mond vele a felkészült a katalánnak.

ez a cél. Ahogy volt a Barcelonánál és Münchenben is. Persze sokan mondják, hogy könnyű volt nyerni ezekkel a csapatokkal, ami igaz is, de miért ne lennék képes erre ezúttal is? Gyerünk, mutassuk meg!" - mondja Pep.

Nem érezte magát egyedül a bemutatás során Forrás: DPPI media/Paul Currie

És a fiatalok is reménykedhetnek, mert, aki jól teljesít a felkészülés során, és, akiben a mester érzi a tehetséget, az beverekedheti magát az első csapatba.

Ki lehet a negyedik?

Szóba kerül, hogy a következő idényben Angliában fog dolgozni az edzői szakma krémje - Klopp, Conte, Ranieri és a fickó, aki majd sokat fog sírni (Mourinho) - akikkel összemérheti tudását Guardiola.

"Ismerjük már egymás stílusát, de, majd, ha elkezdődik a bajnokság, akkor tudom megmondani, hogy is állunk egymással."

A klub Guardiolával együtt bemutatta új mezét, sőt megújult címerét is. És, ha ez még mind nem lenne elég, akkor egy új játékosról is be tudunk számolni, Guardiola ugyanis az Ufa csapatától megvette azt a 19 éves Olekszandr Zincsenkót, aki a Románia ellen 4-3-ra megnyert felkészülési mérkőzésen a válogatott történetének legfiatalabb gólszerzője lett - elhappolva a rekordot bizonyos Andrij Sevcsenkótól.