Vágólapra másolva!
A sorsolás után még úgy volt, hogy amennyiben kizárják a magyar bajnok BL-selejtezős ellenfelét, akkor az FTC automatikusan a harmadik selejtezőkörbe jut. A Skenderbeut kizárták, a Fradinak azonban mégis játszania kell.

A labdarúgó Bajnokok Ligája június 20-i sorsolását követően a Ferencváros vezetői voltak a legkényesebb helyzetbe Nyonban. Az ellenfelükként kijelölt albán Skenderbeut ugyanis bundázással vádolták, és a magyar klubnak a Nemzetközi Sportdöntőbírőság július 6-i határozatáig kellett várnia, hogy kivel fog játszani.

Nem ezt ígérték

"Közvetlenül a sorsolás után odamentünk az UEFA tisztviselőihez, és megkérdeztük, hogy mi lesz, ha az albán csapatot kizárják - mondta a Sport TV Mai helyzet című adásában csütörtök este Orosz Pál, a Ferencváros klubigazgatója. - Akkor azt mondták, ha a Skenderbeu elleni ítéletet helyben hagyja a CAS,

Ehhez képest a CAS helyben hagyó ítélete után a Ferencváros új ellenfelet kapott, méghozzá az albán ezüstérmes Partizani Tirana formájában (amivel a Slovan Bratislava járt jól, Priskin Tamás csapata ugyanis valóban játék nélkül mehet egy kört az Európa-liga selejtezőjében).

Annyira nem erős

Orosz elmondta, hogy a szakmai stáb eddig csak a Skenderbeu ellen készült, most pedig van egy hetük, hogy feltérképezzék az új ellenfelet.

"Tekintettel arra, hogy azért nem egy nagyon erős ellenfélről van szó, biztos vagyok benne, hogy a csapat fel tud belőlük készülni. De azért más lett volna a helyzet, ha erre nem egy, hanem két hetünk van.

Minden esetre ez egy érdekes döntés volt az UEFA részéről, és legalábbis megkérdőjelezhető"

- mondta Orosz.

A párharc első mérkőzését július 13-án rendezik Tiranában, a visszavágót pedig egy héttel később, azaz július 20-án a Groupama Arénában.

Gera mellett ülhet a kis Iniesta

A klubigazgató nem titkolta, a Ferencváros célja, hogy csoportkörbe kerüljön a nemzetközi kupák valamelyikében, ha a BL-ben nem sikerül, akkor az El-ben. Ennek megfelelően erősített a csapat, amelyik Oliver Hüsing, Marco Djuricin után az Eb-n szereplő válogatott egyik alapemberét, Lovrencsics Gergőt is leigazolta. A héten szerződést hosszabbító Thomas Doll azonban nem csak külföldről építi a csapatot, hanem a Fradi utánpótlásából is. Ezúttal a 18 éves Csernki Kornél kapott profi szerződést.

Az azóta már a válogatott egyik alapemberéhez, Nagy Ádámhoz hasonlóan futsalos múlttal is bíró Csernik 2016 telén került a Ferencvároshoz. A nyári felkészülés során a klub mind a négy edzőmeccsén játszott,

a Cigánd ellen gólt is lőtt.

A fiatal középpályás egyelőre nem méri magát Nagy Ádámhoz, ahogy Andrés Iniestához sem, akiről a becenevét kapta, beéri annyival, hogy az öltözőben Gera Zoltán mellett ülhet ezentúl.