Guardiola megmutatná Angliának, milyen a szép foci

Manchester City's new manager Pep Guardiola July 2016 Manchester City United Kingdom Supporters MANAGER Pep Guardiola Manchester City Football Academy
MANCHESTER, UNITED KINGDOM - JULY 3: Pep Guardiola gestures during the supporters event at the City Football Academy as he is announced as Manchester City's new manager in Manchester, United Kingdom on July 3, 2016. Jon Super / Anadolu Agency
Vágólapra másolva!
Megtartotta első sajtótájékoztatóját a Manchester City menedzsereként Josep Guardiola. A katalán szakember elmondta, hogy minél több angol játékossal szeretne együtt dolgozni, meg akarja mutatni, hogy a Premier League-ben is lehet szépen játszani, és Münchenben megtanulta, hogy neki is kell alkalmazkodnia a focistáihoz.

„Azért vagyok itt, hogy bizonyítsak, elsősorban magamnak” - kezdte Guardiola. „A Barcelonánál a legjobb játékosokkal dolgozhattam, ismertem az akadémiáról kijövő focistákat is, a Bayern Münchennél is új kihívások vártak rám, de minden adott volt az eredményes szerepléshez. Akár maradhattam is volna, kényelmesebb lett volna, de úgy éreztem, hogy ismét bizonyítanom kell magamnak. Úgy éreztem, újabb játékosokat kell meggyőznöm, hogy játsszanak úgy, ahogy én szeretnék.”

Guardiola magának akar bizonyítani Forrás: Anadolu Agency/2016 Anadolu Agency/Jon Super

A mindig kritikus brit médiáról is őszintén beszélt. „Mindig ideges vagyok, ha a médiáról van szó, mindannyiótoktól félek, ezért tartok egy kis távolságot az újságírókkal szemben. Mindent meg fogunk tenni a jó szereplésért, de tudjuk, hogy ha nem megy majd jól a csapatnak, akkor darabokra fognak szedni bennünket.”

Guardiola elárulta, hogy egyetlen komoly kérője volt csak, ezért is hálás a Manchester Citynek, hogy lehetővé teszi a számára, hogy kipróbálja magát a Premier League-ben. „Hogy milyen játékot fogunk játszani?

A Barcelonánál nagyon komfortosan éreztem magam, ám 13 éves korom óta ott éltem. Ezután mentem el a Bayernhez, ahol először kellett valahol máshol bizonyítanom. Münchenben megtanultam, hogy nekem is kell alkalmazkodnom a játékosokhoz. Ezt fogom tenni itt is.”

Münchenben megtanulta, hogy alkalmazkodnia kell a játékosokhoz Forrás: AFP/Andreas Gebert

Az új igazolásokról nem akart beszélni, de a keret mostani tagjairól ejtett néhány szót. „Tudom, hogy Hartot és Sterlinget az utolsó fordulókban sokat kritizálták, de én számítok rájuk. Leültem velük és elmondtam nekik, hogy bármiben segítek, csak szóljanak, mert bízom bennük.

Minél több angol játékossal akarok együtt dolgozni.

Yaya Tourét még a Barcelonából ismerem, fantasztikus játékos, fontos láncszeme lesz a csapatnak. Akárcsak Kompany, aki a világ egyik legjobb védője, de sajnos két éve folyamatosan sérült. Vele is beszéltem, elmondtam neki, hogy semmi mással ne foglalkozzon, csak a rehabilitációval, csak erre fókuszáljon.”