Társoldalunk:

Erre költi az MLSZ az Eb-ért kapott pénzt

2016.07.12. 17:56

A Magyar Labdarúgó Szövetség a sikeres Európa-bajnoki szereplésnek köszönhető bevétel nagyjából egyharmadát fejlesztésekre, utánpótlásra költi majd – jelentette ki Gudra Tamás, az MLSZ gazdasági igazgatója.

Gudra Tamás a Sport TV Mai Helyzet című műsorában megjegyezte, a válogatott kijutásáért 8 millió eurót, az Eb csoportkörében szerzett öt pontért további kétmilliót, a nyolcaddöntőbe jutásért pedig másfél milliót kapott az MLSZ. 

Telki fejlesztésekre is jut pénzForrás: MTI/Illyés Tibor

Jelezte, a nagyjából három és fél milliárd forintos összegnek az egyharmadát – ahogyan azt az MLSZ már korábban bejelentette – a játékosok és a szakmai stáb között osztják szét, míg a másik egyharmadát az Eb-költségek – mint például a telki edzőközpont fejlesztése – teszik ki.

"Ha hozzávetőlegesen számolunk, egyharmad a játékosok és a szakmai stáb díjazása, nagyjából a másik egyharmad az előbb felsorolt költségek, és a többi az, ami a fejlesztésekre fordítható, illetve amit már el is költöttünk ilyen módon, vagy el fogunk költeni fejlesztésre a következő években. Ilyenkor csak a nagyválogatottat említjük, de van az MLSZ-nek azon túlmenően 15 utánpótlás-válogatottja, akik a pénzt idézőjelben csak viszik, és nem hozzák.  Az ő versenyeztetésük is sok pénzt emészt fel, és ott nincsenek meg azok a televíziós, jogdíj- és jegybevételek, amelyek a nagyválogatottnál. Most egy kicsivel több pénz jut az ő fejlődésükre is talán" – nyilatkozta Gudra Tamás.