Vágólapra másolva!
Jürgen Klopp, a Liverpool labdarúgócsapatának vezetőedzője kijelentette, hogy nem tart igényt Mario Balotelli játékára.

A Bogdán Ádámot is foglalkoztató angol klub sajtótájékoztatóján a német szakvezető egyértelművé tette, hogy a 25 éves olasz csatárnak új csapatot kell keresnie. Szerinte négy-öt játékostársával kellene megküzdenie az egy-két helyért, de most nincs olyan állapotban, hogy ezt képes legyen sikerrel megtenni, úgyhogy "egyértelműen ezt a megoldást kellett választanunk".

Balotelli az előző idényt hazájában, az AC Milannál töltötte, de a felkészülés kezdetére visszatért a klubjához, ám ott Daniel Sturridge, Christian Benteke, Divock Origi és Danny Ings is megelőzi őt a rangsorban.

Balotelli elbúcsúzhat a klub mezétől Forrás: AFP/Paul Ellis

Klopp hozzátette, tehetségesnek tartja az olaszt, aki világklasszis játékot tud nyújtani, ha jó formában van. "Amióta visszatért, becsületesen készül a többiekkel. Mindent megteszünk, hogy jó állapotban legyen, de a Liverpoolban most nincs helye" - nyilatkozta az edző, aki már Balotellivel is tisztázta a helyzetet.

A Sampdoria elnöke, Massimo Ferrero már jelezte, hogy szívesen látnák a csatárt, aki 23 mérkőzésen mindössze három gólt szerzett az AC Milanban az előző évadban.

A sajtótájékoztatón Jürgen Klopp arról is beszélt, hogy a Liverpool francia védője, Mamadou Sakho - akit a múlt héten mentettek fel a doppingvétség gyanúja alól - Achilles-problémák miatt egy hónapig nem edzhet.