Társoldalunk:

Nagy Ádám hivatalosan is a Bologna játékosa

2016.07.14. 16:57

Nagy Ádám immár hivatalosan is a Bologna játékosa, adta hírül korábbi klubja, a Ferencváros, valamint új csapata honlapja is. 

A 21 éves, tizenegyszeres válogatott középpályás iránt az elmúlt hónapokban több klub is érdeklődött, végül a portugál Benficát és a francia Olympique Marseille-t megelőzve az olasz élvonal előző idényében a 14. helyen végző Bologna lett a befutó. 

A FTC honlapján olvasható hír szerint a Bologna a korábban a sajtóban keringő 3,5-5 millió euró közötti összeggel ellentétben 1,5 millió euróért vette meg a játékost, de az ár "bizonyos feltételek teljesülése mellett elérheti akár az 1,8 millió eurót is" – írja honlapján a magyar bajnok. 

Forrás: bolognafc.it

Az olasz klubnál korábban már elmondták, hogy nem az Európa-bajnokságon nézték ki maguknak a támadásokat is hatékonyan segítő védekező középpályást, hanem már régóta rajta tartották a szemüket a franciaországi tornán is remek teljesítményt nyújtó játékoson. A leigazolása pedig azt követően kapott nagyobb lendületet, hogy a klub guineai középpályása, Amadou Diawara nem csatlakozott a csapathoz a nyári pihenője után. 

A Bologna tavaly jutott vissza az élvonalba, és szinte végig a kiesés elkerülésért harcolt. Roberto Donadoni vezetőedző az idén már szeretné a stabil középmezőnyt megcélozni, a következő években pedig a nemzetközi kupaindulást érő helyek elérése lesz a cél.