Társoldalunk:

Súlyos beteg az uruguayi futballkapitány

2016.07.14. 10:58

Súlyos betegségben, az úgynevezett Guillain–Barré-szindrómában szenved Óscar Washington Tabárez, az uruguayi labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya – írja az Ovación című uruguayi portál.

Az igen ritka autoimmun, elsősorban a motoros idegeket érintő betegség zsibbadással kezdődik, amelyet izomgyengeség és bénulás követhet. A lap szerint ezzel magyarázható, hogy Tabárez néhány tavalyi meccsen már bottal a kezében jelent meg a kispad mellett, és az utóbbi időben a legtöbb edzést egy elektromos robogóról tartotta.

„Az egészségem a magánéletem része, most munka miatt vagyok itt, kérem, ne kezdjünk el másról beszélni” – hárította el a témát a szakember május 17-én, amikor az utolsó hazai, montevideói sajtótájékoztatóját tartotta.

Tabárez elektromos robogóról tartotta az edzéseketForrás: MEXSPORT/MEXSPORT/Jorge Martinez

Az Ovación szerint félő, hogy a betegség miatt légzési funkciókat érintő izmok, illetve a szívizom is károsodik, és ez lényeges kockázattal jár.

Az uruguayi kapitányi posztot 2006 óta betöltő szakembernek egykori csapata, az AC Milan is üzent, felidézve, hogy mindössze néhány mérkőzésen (összesen huszonkettőn) ült a kispadon, de így sem feledik. „Légy erős, Maestro!” – olvasható a hivatalos honlapon.

Forrás: Acmilan.com

Tabárez eddig 171 mérkőzésen ült az uruguayiak kispadján, nála többször csak Berti Vogts (230) és Lars Lagerbäck (172) irányított válogatottakat.