Társoldalunk:

Sevcsenko lett az új ukrán kapitány

2016.07.15. 16:43

Az AC Milan és a Chelsea korábbi sztárja a gyenge Eb-szereplés után menesztett Mikhajlo Formenko helyét vette át.

Andrij Sevcsenko, a Dinamo Kijev, az AC Milan és a Chelsea korábbi sztárja lett az ukrán válogatott új szövetségi kapitánya.

A 39 éves Sevcsenko azt követően vette át az Európa-bajnokság után lemondott Mikhajlo Formenko helyét a válogatott élén, hogy a csapat nulla ponttal, a 24 csapatos mezőnyben egyedüliként rúgott gól nélkül búcsúzott a tornától.

Az Eb-n még még másodedzőként vette ki a részét a munkábólForrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Uwe Anspach

 

A korábbi nagyszerű csatár ekkor az asszisztenseként dolgozott. Sevcsenko 111 alkalommal szerepelt az ukrán válogatottban, és 48 góljával a nemzeti csapat történetének legeredményesebb játékosa, valamint csapatkapitánya volt a 2006-ban története során első ízben vilgábajnokságon szereplő gárdának.

A 2004-ben Aranylabdát kapó Sevcsenko 2012-ben vonult vissza a profi futballtól, és ez lesz az első munkája szakvezetőként. Egyik segítője Mauro Tassotti lesz, aki pályaedzője volt a Milannál, a másik pedig a Dinamo Kijev korábbi vezetőedzője, Raul Riancho lesz.

Sevcsenkóra nem vár könnyű feladat a szeptemberben kezdődő 2018-as vb-selejtezőkön, ahol Horvátország, Törökország, Izland, Finnország és Koszovó lesz az ukrán csapat ellenfele a csoportban.