Shaqiri kiakadt, hogy Gera gólját választották a legszebbnek

fbl TOPSHOTS Horizontal EUROPEAN CHAMPIONSHIP FOOTBALL GENERAL VIEW FULL LENGH ACTION HIGH ANGLE COUP DE PIED-SPORT
Switzerland's midfielder Xherdan Shaqiri (R) shoots to score his team's equaliser during the Euro 2016 round of sixteen football match Switzerland vs Poland, on June 25, 2016 at the Geoffroy Guichard stadium in Saint-Etienne. / AFP PHOTO / JEAN-PHILIPPE KSIAZEK
Vágólapra másolva!
A svájci támadó szerint vannak dolgok, amiket nem kellene szavazásra bocsátani.

Xherdan Shaqiri a legkevésbé sem elégedett a ténnyel, hogy az Európa-bajnokság után meghirdetett közönségszavazáson nem az ő lengyeleknek lőtt ollózós gólját választották a torna legszebb találatának. A címet ugyanis Gera Zoltán portugálok elleni találata nyerte el.

„Vannak dolgok, amiket egyszerűen jobb nem szavazásra bocsátani – füstölgött. – Nem vagyok csalódott, hogy nem az én gólomat választották a legszebbnek. Ugyanakkor mindenki pontosan tudja, hogy az volt a legszebb. Úgy tűnik, az összes magyar szavazott.”

Shaqiri gólja:

Gera Zoltán lövése a szavazatok 32%-át gyűjtötte be, őt követte Cristiano Ronaldo Wales elleni fejese (24%), Shaqiri ollózása (23%), Éder Eb-győzelmet érő lökete (16%), valamint Hal Robson-Kanu Belgium elleni gólja (5%).

És Gera Zoltán találata:

Csak mi örülünk

Tény, hogy Magyarországon kívül nem sokan gondolják úgy, hogy valóban válogatottunk 37 éves középpályása rúgta a legszebb gólt, a többség valóban inkább Shaqiri találata mellett teszi le a garast.

De ez már eső után köpönyeg, a krónikákba az kerül be, hogy a 2016-os Európa-bajnokság legszebb gólját Gera Zoltán rúgta május 22-én Lyonban Portugália ellen.