Társoldalunk:

Brutális sztárdömpinggel rajtolt az indiai futsalliga

2016.07.18. 08:34

Ryan Giggs, Paul Scholes, Falcao és Ronaldinho is pályára lépett a bajnokság nyitó hétvégéjén.

A szubkontinensen nem csak a kiöregedő sztárokkal telepakolt nagypályás Super League-et veszik komolyan, hanem a hétévégén elrajtolt futsalbajnokságot is, ahol talán még durvább a felhozatal a közelmúlt legfényesebb csillagaiból.

Crespo, Falcao, Ronaldinho - nem rossz csapatForrás: The Times of India/Copyright © Bennett, Coleman & Co. Ltd 2016. All rights reserved/B A Raju

Csak próbáljuk meg elképzelni, hogy kimegyünk egy délután a Dzsavaharlaln Neru Sportközpontba, és megnézzük, ahogy a Ryan Giggsszel felálló Mumbai 4-2-re elkalapálja a futsal királyával, Falcaóval megerősített Chennait. Rövid szünet, és már jön is a Goa, de hiába Ronaldinho zsenialitása, ha túloldalon a Kolkotát Hernan Crespo erősíti, a Kolkota 4-2-re nyert. Aztán Ronaldinhóék a Bangalore ellen javítottak:

Goa-Bangalore 7-2, amiből Ronaldinho 5-öt lőtt:

 

Pályára lépett még Paul Scholes, Michel Salgado és Luis Figo is a nézők legnagyobb örömére. Ezek a sztárok biztos, hogy mágnesként fogják vonzani a nézőket, de nem csak ők tudnak focizni, a bajnokság csapatai összesen 40 válogatott futsaljátékost igazoltak le a szezonra. Ami egyébként hétvégét jelent, mert július 24-én már véget is érnek a küzdelmek.