Nyilvános álláshirdetésben keresik a belgák Wilmots utódját

Horizontal
Belgium's coach Marc Wilmots reacts during the Euro 2016 quarter-final football match between Wales and Belgium at the Pierre-Mauroy stadium in Villeneuve-d'Ascq near Lille, on July 1, 2016. / AFP PHOTO / EMMANUEL DUNAND
Vágólapra másolva!
A belga futballszövetség a hivatalos honlapjára tette föl a kritériumokat. Ha ezeket Marc Wilmots munkássága alapján állították föl, az elég rossz fényt vet az Eb-negyeddöntőig jutó szakemberre.

Az Európa-bajnokságon a legjobb nyolc között búcsúzó belga fociválogatott a Wales elleni vereség után a belga szövetség megvált szövetségi kapitányától, Marc Wilmotstól. Akinek már keresik az utódját, mégpedig a szövetség honlapjára feltett nyilvános hirdetésben. Vagyis, aki úgy érzi, hogy megfelel a kritériumoknak, az bátran pályázhat.

Forrás: belgianfootball.be

Azt nem tudjuk, hogy Marc Wilmotsot ugyanezen követelmények alapján választották-e ki 2012-ben, vagy éppen azért állapították most meg a lentebb sorolt feltételeket, hogy az új kapitány ne olyan legyen, mint a régi. Ha utóbbiról van szó, az nem vet túlságosan jó fényt Wilmotsra.

Ilyen egy jó kapitány

A pályázati feltételek között szerepel ugyanis, hogy a jelöltnek legyen tapasztalata „a mai, gyorsan változó futballban", a

megfelelő taktikai és stratégiai tudást képes legyen átadni top játékosoknak,

valamint „képes legyen együtt dolgozni a modern, magas szintű futball szakértőivel".

Emellett legyen erős személyiség, és képes legyen jól kommunikálni, le tudjon vezényelni egy generációváltást, valmint a szövetség munkatársai abban is biztosak akarnak lenni, hogy az új kapitány képes egy nagy szervezet struktúrájába illeszkedve együttműködni annak valamennyi tagjával.

Akadt gondja a sztárokkal, köztük Eden Hazard-ral is Forrás: AFP/Paul Ellis

A belgák elleni Eb-nyolcaddöntő előtt Belgiumban készült riportunkban többen is azon a véleményen voltak, hogy Wilmots nem elég felkészült taktikailag és nem tud bánni a csapat sztárjaival.