Nem meglepő, hogy ő volt az Eb "legkeresettebb" magyar játékosa

Király Gábor, foci, magyar fociválogatott
Hungary's goalkeeper Gabor Kiraly pictured during a training session of Hungary national soccer team in Toulouse, France, during the Euro 2016 UEFA European Championship in France, on Saturday 25 June 2016. The Euro2016 tournament is taking place from 10 June to 10 July. Tomorrow Belgium will play Hungary in the round of 16.
Vágólapra másolva!
Nem a portugáloknak két gólt lövő Dzsudzsák Balázsra, és nem is az Eb legszebb találatát jegyzeő Gera Zoltánra kerestek rá legtöbbször a magyar játékosok közül az interneten, hanem a torna egyik legnépszerűbb figurájára, Király Gáborra.

Az Európa-bajnokság végeztével a Klikkmánia keresőmarketing ügynökség megvizsgálta, hogyan befolyásolta az egy hónapig tartó esemény az internetes kereséseket. A cég a torna alatti rövidtávú trendeket hasonlította össze a napi keresési csúcsok alapján.

A Google-keresések alapján Király Gábor került a lista élére, akit a csapatkapitány Dzsudzsák Balázs követett, a harmadik pedig Szalai Ádám volt, akire a magyar válogatott első és utolsó mérkőzése alatt kerestek kiemelkedő számban.

Dzsudzsák Balázs és Szalai Ádám: aki gólt lőtt, annak már írták is be a nevét a keresőbe Fotó: Polyák Attila - Origo

A portugálok elleni csoportmeccs (3-3) utáni időszakban Király után az emlékezetes gólt szerző Gera Zoltán nevére kerestek a legtöbben.

Ronaldo mindenki előtt

A külföldi labdarúgók közül a portugál csapatkapitány, Cristiano Ronaldo bizonyult a legnépszerűbbnek, mögötte sorrendben a francia gólkirály Antoine Griezmann, a walesi Gareth Bale, a német Mario Gomez, illetve a svéd Zlatan Ibrahimovic következett.

A Klikkmánia elemzése szerint a magyar válogatott német szövetségi kapitánya,

Bernd Storck a hatodik legnépszerűbb edzőnek számított

európai viszonylatban a magyar meccsek időszakában. A kontinensen a legtöbben Antonio Conte olasz szakvezető nevére kerestek a világhálón, őt Roy Hodgson - azóta lemondott - angol, Didier Deschamps francia, Fernando Santos portugál és Joachim Löw német kapitány követte.