Borotvaélen táncolt az előző BL-idény egyik főtáblása

575430883 Horizontal
Astana supporters attend the UEFA Champions League Group C football match between Galatasaray AS and FC Astana at the Turk Telekom Arena in Istanbul on December 8, 2015. AFP PHOTO / OZAN KOSE / AFP PHOTO / OZAN KOSE
Vágólapra másolva!
A kazah Asztana a 93. percben lőtt góllal győzte le 2-1-re a litván Zalgiris Vilniust, és a késői találatnak köszönhetően továbbjutott a Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörébe.

Az előző idényben története során először a Bajnokok Ligája főtáblájára jutó kazah bajnok, Asztanát csak percek választották el attól, hogy ezúttal már a selejtező második körében elvérezzen, miután a litvániai 0-0 után hazai pályán egészen a 93. percig 1-1-re állt a Zalgiris Vilnius ellen – ez az eredmény pedig a litván bajnok továbbjutását jelentette volna.

A mérkőzés összefoglalója:

Az Asztana a 31. percben a bosnyák Marin Anicic révén vezetést szerzett, azonban a litván bajnok a brazil Elivelto találatával kiegyenlített az 57. percben. És a 93. percig úgy tűnt, hogy ezzel az idegenben lőtt góllal tovább is fog jutni, ekkor azonban újra lecsapott Ancic, és egy szabadrúgást követően közvetlen közelről a kapuba sodorta a labdát.

A kazahok a következő körben a skót Celtic Glasgow és a gibraltári Lincoln Red Imps párharc győztesével találkoznak. Ott az első találkozót óriási meglepetésre 1-0-ra a gibraltári csapat nyerte.