Társoldalunk:

A Fradi-edző elnézést kért, Lovrencsics szégyelli magát

2016.07.21. 09:33

Thomas Doll vezetőedző nagyon csalódottan és feldúltan értékelte csapata teljesítményét azt követően, hogy a Ferencváros szerdán, hazai pályán, 1-1-es rendes játékidő és hosszabbítás után tizenegyespárbajban alulmaradt az albán Partizani Tiranával szemben a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójában.

"Csak elnézést tudok kérni a szurkolóktól a teljesítmény miatt" – idézte a Fradi.hu a német szakembert. Doll hozzátette: jól kezdtek, de – számára felfoghatatlanul – utána "visszahozták" a meccsbe az albánokat. 

Dibusz Dénesék számára máris véget ért az európai kupaszezonForrás: MTI/Koszticsák Szilárd

"Néhányan nagyon félve játszottak, ami nagyon nagy kár egy ilyen meccsen" – hangsúlyozta. Hazai pályán, nagyszerű stadionban esti meccset játszottak, nagy lehetőség előtt álltak, nagyon keserű így kiesni – jelentette ki. 

"Ez elfogadhatatlan, nem ezért küzdöttünk az egész tavalyi szezonban, hogy itt kiessünk. Nem volt élet, nem volt tűz bennünk.  Volt néhány jó teljesítmény a csapatban, de a többiek produkciója mellett ez nem lehetett elég a továbbjutáshoz" – értékelt a ferencvárosi edző. 

Nem volt élet, nem volt tűz a Fradi játékábanForrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Az FTC a júniusi sorsolás nyomán a Skenderbeuval találkozott volna, csakhogy az albán bajnokot egy évre kizárta a nemzetközi kupasorozatokból az európai szövetség, amelynek döntését később a nemzetközi Sportdöntőbíróság is jóváhagyta. Az UEFA ezt követően az ezüstérmes Partizanit átsorolta az EL-ből a BL-be.

A magyar klub egyik új szerzeménye, Lovrencsics Gergő azt mondta, hogy szégyelli magát, mert az albán csapatot két-három góllal le kellett volna győzni.  "A pályán be kellett volna bizonyítanunk, hogy jobb csapat vagyunk. Ez nem sikerült, nem tudtunk kilépni az árnyékból" – értékelt. 

Érdekesség, hogy a Lengyelországból a hónap elején érkezett Lovrencsics az érkezésekor azt mondta, a BL miatt választotta a Fradit. 

Gera az első büntetőjét berúgta, a másodikat kihagytaForrás: MTI/Koszticsák Szilárd

"A magyar bajnok és kupagyőztes Ferencváros a Bajnokok Ligája csoportkörében szeretne szerepelni, nekem is ez a legnagyobb célom. Az Európa Liga csoportkörében már pályára léptem, most a BL lenne a következő lépcsőfok, de tudom, nagyon sokat kell még dolgozni ezért" – nyilatkozta akkor Lovrencsics a Fradi TV-nek. 

"Úgy építettem fel a karrieremet, hogy mindig lépcsőfokról lépcsőfokra haladjak. Ez most a Ferencváros volt, mivel a Lech Poznannal nem sikerült elérnünk a Bajnokok Ligáját. Ha ott maradok, akkor visszaléptem volna, a Fradival viszont a BL-ben tudok játszani.  Magyarország legerősebb csapatába érkeztem, nem kérdés, ez előrelépés a karrieremben" – tette hozzá érkezésekor. 

A magyar bajnok és kupagyőztes FTC ezzel befejezte szereplését az európai kupasorozatokban. 

A Fradi kétszer annyit ér, mint az albán csapat
Az átigazolásokkal foglalkozó német Transfermarkt.de szerint a Ferencváros játékosainak az összértéke 11,90, a Partizani Tiranáé pedig 5,33 millió font, azaz a magyar bajnok kétszer annyit ér, mint az albán ezüstérmes. A következő körben az albánok azzal a Red Bull Salzburggal találkoznak majd, amelynek az értéke 40,6 millió font, tehát papíron jóval erősebb ellenféllel nézhetnek majd farkasszemet. Az UEFA európai klubranglistáján a Salzburg 43., a Fradi 272., a Partizani pedig 341.