Vágólapra másolva!
Ezt a Bologna klubigazgatója mondta a magyar játékos első hivatalos sajtójtájékoztatóján. Nagy Ádám pedig elmondta, miért választotta az olasz csapatot, hol szeret a legjobban játszani, és, hogy mi a véleménye a Serie A-ról.

A Ferencvárostól a múlt héten 1,5 millió euróért megvett magyar válogatott középpályás, Nagy Ádám először vett részt hivatalos sajtótájékoztatón a Bologna játékosaként. Előljáróban Marco Di Vaio, a Serie A előző idényében a 14. helyen végző csapat klubigazgatója mondott dicsérő szavakat a magyar focistáról.

– szögezte le a klubvezető.

Nagy Ádám mindenekelőtt elmondta, azért válaszotta Roberto Donadoni csapatát „mert ez legmegfelelőbb hely" a számra pillanatnyilag.

„Az első szezonban az a célom, hogy hasznára legyek a Bolognának – mondta Nagy. – De minden alkalommal arra fogok törekedni, hogy kimenjek a pályára és győzzek" – tette hozzá.

Az Európa-bajnokság legjobb fiatal játékosának választott tízszeres magyar válogatott focista elmondta, hogy legjobban a védelem előtt szeret játszani, de

Az olasz bajnokságról szólva kijelentette, hogy a Serie A „nagyon taktikus és fizikális bajnokság", ahol nagyon sokat lehet fejlődni.

A Bologna most az észak-olaszországi Castelrottóban edzőtáborozik. A csapatra a következő hetekben három felkészülési mérkőzés vár majd Ausztriában: július 29-én az emirátusokbeli Al Ainnal, augusztus 2-án a német 1 FC Kölnnel, két nappal később pedig a Bundesliga előző idényében az 5. helyen végző Schalke 04-gyel mérkőznek meg.