Társoldalunk:

Nem lesz téli szünet a Premier League-ben

2016.07.26. 15:32

Nem lesz téli szünet 2019-ig az angol labdarúgó-bajnokságban, mivel ekkor jár le a Premier League jelenleg érvényes hároméves televíziós szerződése.

Martin Glenn, az angol szövetség (FA) ügyvezetője kedden elmondta, bár az FA támogatná az évközi szünetet, ez nem lehetséges a mostani idénytől életbe lépett, több mint ötmilliárd fontos (1864 milliárd forintos) kontraktus lejártáig.

Sam Allardyce, az angol válogatott pénteken kinevezett szövetségi kapitánya első sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, a spanyol, német, olasz és francia élvonalhoz hasonlóan az angol bajnokságban is szükség lenne téli szünetre a játékosok regenerálódásának érdekében.

Ez segítene a Premier League csapatainak és nekünk a válogatottnál is" - emelte ki Allardyce, aki hozzátette, a január és február mindig a legnehezebb időszak a játékosoknak.

Pedig a franciáknál még téli szünet is vanForrás: AFP/Jean-Pierre Clatot

A téli szünet Glenn szerint január közepén, az FA Kupa harmadik fordulója után lenne ideális. Addig azzal csökkentik a versenynaptár zsúfoltságát, hogy a sorozat negyeddöntőitől az idei szezontól döntetlen esetén nem lesz újrajátszás.