Nem lesz téli szünet a Premier League-ben

FBL-FRA-L1-GRENOBLE-LE MANS HORIZONTAL FOOTBALL MATCH FRENCH CHAMPIONSHIP FULL LENGH ACTION SNOW BAD WEATHER
Grenoble's Daisuke Matsui (R) vies with Le Mans 's Roland Lamah (C) during the French L1 football match Grenoble vs. Le Mans, on march 7, 2010 at the Stade des Alpes in Grenoble. AFP PHOTO / JEAN-PIERRE CLATOT
Vágólapra másolva!
Nem lesz téli szünet 2019-ig az angol labdarúgó-bajnokságban, mivel ekkor jár le a Premier League jelenleg érvényes hároméves televíziós szerződése.

Martin Glenn, az angol szövetség (FA) ügyvezetője kedden elmondta, bár az FA támogatná az évközi szünetet, ez nem lehetséges a mostani idénytől életbe lépett, több mint ötmilliárd fontos (1864 milliárd forintos) kontraktus lejártáig.

Sam Allardyce, az angol válogatott pénteken kinevezett szövetségi kapitánya első sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, a spanyol, német, olasz és francia élvonalhoz hasonlóan

az angol bajnokságban is szükség lenne téli szünetre

a játékosok regenerálódásának érdekében.

Ez segítene a Premier League csapatainak és nekünk a válogatottnál is" - emelte ki Allardyce, aki hozzátette, a január és február mindig a legnehezebb időszak a játékosoknak.

Pedig a franciáknál még téli szünet is van Forrás: AFP/Jean-Pierre Clatot

A téli szünet Glenn szerint január közepén, az FA Kupa harmadik fordulója után lenne ideális. Addig azzal csökkentik a versenynaptár zsúfoltságát, hogy a sorozat negyeddöntőitől az idei szezontól döntetlen esetén nem lesz újrajátszás.