Egyszerre két világklasszis teniszező lépett vissza Riótól

tennis Horizontal BUST WIMBLEDON
Mike (L) and Bob Bryan talk during their men's doubles third round match against Czech Republic's Radek Stepanek and Serbia's Nenad Zimonjic on the ninth day of the 2016 Wimbledon Championships at The All England Lawn Tennis Club in Wimbledon, southwest London, on July 5, 2016. / AFP PHOTO / GLYN KIRK / RESTRICTED TO EDITORIAL USE
Vágólapra másolva!
A Londonban győztes testvérpár, a 16-szoros GS-győztes Bob és Mike Bryan a zikavírus miatt nem utazik el az olimpiára.

A férfi teniszezők páros versenyének címvédője, az amerikai Bob és Mike Bryan közleményben tudatta a világ teniszkedvelőivel, hogy nem fogják megvédeni Londonban megszerzett olimpiai bajnoki címüket, mert a zikavírus miatt el sem utaznak a játékokra.

„Számtalan álmatlan órát töltöttünk a vacillálással, míg végül úgy döntöttünk, hogy férjként és apaként nem tehetjük ki magunkat ilyen veszélynek" – írta Bob Bryan.

Mike és Bob Bryan Forrás: AFP/Glyn Kirk

A 38 éves Bryan ikrek jelenleg másodikok a páros világranglistán a francia Herbert, Mahut kettős mögött, azonban egyértelműen ők a sportág legnagyobb klasszisai. Eddig összesen

112 tornát nyertek, közte 16 Grand Slamet,

olimpiai bajnokok, Davis Kupa-győztesek (2007), és négy alkalommal nyerték meg a World Tour döntőjét.

A női világranglistán ötödik román Simona Halep, a férfiaknál hetedik kanadai Milos Raonic, illetve nyolcadik cseh Tomás Berdych után Bryanék a negyedik (és ötödik) nagy lemondói a riói teniszversenynek – valamennyien a zikavírussal indokolták döntésüket.