Társoldalunk:

Király Gábor visszavonult a válogatottságtól

2016.08.02. 23:08

A saját honlapján jelentette be Király Gábor, hogy többé nem szerepel a magyar fociválogatottban. Alább változtatás nélkül közöljük a 107-szeres válogatott kapus közleményét.

„Sokszor hangoztattam, nekem a piramis csúcsa a nemzeti csapatban szerepelni, és amíg hívnak, addig szeretném a magyar válogatottat szolgálni. A motivációm és az elkötelezettségem most is megvan, de a profi labdarúgásban eltöltött 24 év – ebből 18 válogatottként – nem múlt el a testemben nyomtalanul.

A válogatottban 107-szer szerepeltForrás: MTI/Illyés Tibor

A Haladásban végigjátszott tavalyi szezon után pihenés nélkül vágtam neki a nyári Európa-bajnokságra való több mint egy hónapos kemény felkészülésnek. Minden erőmet beleadtam, de közben a szervezetem jelezte, hogy itt a határ. Maximalista vagyok, és maximális teljesítményt szeretnék nyújtani, azonban 40 esztendősen ez már klub- és válogatott szinten együtt nem megy.

Bernd Storck szövetségi kapitány az Európa-bajnokság után nekem adta a döntés jogát a folytatásról. Én úgy döntöttem, hogy nem lehet méltóbb a búcsú egy olyan Európa-bajnoki szereplésnél, ami igazi futball-lázat váltott ki, és rengeteg örömöt okozott a magyar embereknek, és ami után ismét visszakerült a magyar labdarúgás az európai „nagyszínpadra”.

Tökéletes lezárás volt az EbForrás: AFP

Mérhetetlenül hálás vagyok, hogy 107 alkalommal viselhettem a címeres mezt. Nagyon sok szeretetet, biztatást kaptam a szurkolóktól a 18 év alatt, köszönöm nekik.

Már csak a belém vetett bizalom okán is igyekszem az energiáimat a magyar labdarúgás szolgálatába állítani a jövőben is, a Szombathelyi Haladás játékosaként és a KirálySport vezetőjeként.

A válogatottnak pedig maradok feltétlen híve!”