Az év röheje: szinte mindenki túlkoros az U17-es csapatban

Nagy Ádám New Plymouth, 2015. június 7.
Talabér Attila fejel (k) az U20-as labdarúgó-világbajnokság E csoportjának harmadik fordulójában játszott Nigéria-Magyarország mérkőzésen az új-zélandi New Plymouthban 2015. június 7-én. A magyar válogatott 2-0-ás v
New Plymouth, 2015. június 7. Talabér Attila fejel (k) az U20-as labdarúgó-világbajnokság E csoportjának harmadik fordulójában játszott Nigéria-Magyarország mérkőzésen az új-zélandi New Plymouthban 2015. június 7-én. A magyar válogatott 2-0-ás vereséget szenvedett. (MTI/EPA/Dean Pemberton)
Vágólapra másolva!
A nigériai U17-es válogatott kezdőcsapatából szinte mindenki megbukott az afrikai szövetség által kötelezővé tett életkorviszsgálaton.

A 60 fős nigériai keretből 26,

a kezdő 11-ből kilenc játékosról derült ki, hogy nem jogosult szerepelni az U17-es válogatottban.

A legfurcsább annak a játékosnak az esete, akiről úgy derült ki, hogy túlkoros, hogy az U15-ös válogatottból hozták fel a 17 évesek közé.

"Ez valami tragikus. Tulajdonképpen a teljes kezdő 11, amit az edzők a selejtezőkre felkészítettek, partvonalon kívülre került, nem játszhat. Ez nagyon rossz hír" - mondta az Africanfootball.com-nak a nigériai csapat egyik vezetője.

Nemrég mi is játszottunk nigériai utánpótlás-válogatottal Forrás: MTI/EPA/Dean Pemberton

Az Afrikai Labdarúgó Szövetség (CAF) által pont az ilyen esetek miatt kötelezővé tett MRI-teszteket egy egyiptomi orvos végezte, aki egyből tudatta a nigériai csapattal, hogy komoly gondok vannak a játékosok életkorával. Nigéria rekordnak számító öt alkalommal nyerte meg az U17-es világbajnokságot - legutóbb éppen tavaly. [via 444.hu]