Vágólapra másolva!
Meglehetősen őszintén beszélt saját karrierjéről az Egyesült Arab Emírségekbe igazoló Dzsudzsák Balázs, aki szerint ott rontották el a klubválasztását a menedzsmentjével, amikor a PSV Eindhoven után Oroszországba igazolt. A magyar válogatott csapatkapitány azt is elárulta, hogy bízott a jó Eb-szereplés utáni megkeresésekben, de végül szinte csak az al-Vahda együttese érdeklődött komolyan iránta.

A Nemzeti Sportnak, valamint a Class FM-nek is nyilatkozott Dzsudzsák Balázs azután, hogy kedden hárommillió euróért az Egyesült Arab Emírségek egyik csapatához, az al-Vahdához igazolt.

A válogatott csapatkapitánya azt mondta, az al-Vahda már az Európa-bajnokság előtt bejelentkezett érte, „az ajánlat mesés volt”, de elsőre visszautasította.

a célom a Bundesliga volt. Úgy vélem, Franciaországban nem vallottam szégyent, biztos voltam benne, hogy megnő az érdeklődés irántam,

Az Európa-bajnokságon mást nem hallottunk, mint hogy ilyen jók a magyar játékosok, meg olyan jók, miután hazatértünk, jóformán minden rólunk szólt, nem csoda, hogy azt hittem, nem győzünk majd válogatni az ajánlatok között.

– nyilatkozta a Nemzeti Sportnak.

A Class FM Morning Show-jában azt mondta, hogy csak múlt hét szombaton lehetett érezni azt, hogy valami megmozdult.

„Három csapattal való tárgyalásra meghatalmazást kaptunk a törököktől.

Szerda éjfélig kellett visszajelezniük, majd vissza is szóltak, hogy sajnos a válaszuk nem. A Herthával ezt a dolgot rövidre zártuk már korábban, mert nem tudtak volna 3-4 milliót kifizetni értem. Vitt volna még az Olympiakosz 500 ezer euróért kölcsönbe egy évre, opcióval, hogyha bajnokok lesznek, akkor megvesznek. De egy török ember, ha előtte van egy félmilliós ajánlat opcióval vagy 3 millió készpénzben biztosan, akkor a saját érdekét fogja nézni, és az utóbbi ajánlatot fogadja el. Ez az arab ajánlat, amit kaptam, viszont döbbenetesen nagy ajánlat volt, vállalom, hogy 100-ból 99-en ezt fogadták volna el” – fogalmazott, hozzátéve, hogy nem a pénz motiválta, ha ugyanis az anyagiak lettek volna a fontosak, akkor már korábban odamehetett volna.

Dzsudzsák Balázs Fotó: Polyák Attila/Origo

Dzsudzsák Balázs azt is elárulta, hogy a menedzsmentjével beszéltek a kialakult helyzetről, és arra jutottak, hogy

a hibát még a PSV Eindhoven utáni orosz csapatokkal követték el.

„Valószínűleg a PSV-ből való távozást rontottuk el, ez az oka főként, hogy nem lettem később egy igazán nagy klub játékosa.

Ott volt a fordulópont, utána már óriásit kellett volna alkotnom, hogy visszakerülhessek egy topligába. De felvállalom azt is, hogy ez a szakma véges valahol, nekem pedig fontos az, hogy miként zárom a karrieremet, milyen mutatóval. Nekem igenis fontos, hogy él majd a családom, hogyan fogok én élni, miután vége” – mondta.