Vágólapra másolva!
Szívmelengető játékkal mutatkozott be a Bolognában Nagy Ádám, a magyar játékos a csapata egyik legjobbja volt az idény első bajnokiján, ahol a hazaiak nagy nehezen, de teljesen megérdemelten győzték le az újonc Crotonét. Nem a magyaron múlt, hogy nem zárt három gólpasszal. 

Bolognában nagyon várták a szezon kezdetét, már a Trapani elleni (2-0-ra megnyert) kupameccsen is 20 ezer néző volt, így nem csoda, hogy csaknem telt ház, 28 ezer néző várta a Crotone elleni nyitányt.

A Bologna 4-3-3-as felállásban lépett pályára az idénynyitón, Nagy Ádám pedig a középpálya bal oldalán kapott szerepet. Korábban egy interjúban elmondta, hogy elsősorban támadó középpályásként számít rá Roberto Donadoni, azaz nem a válogatottban látott szűrő szerepkörében játszik, hanem jóval feljebb.

Egyből a kezdőcsapatban Forrás: Bologna FC1909/Facebook

A Bologna remekül kezdte a meccset, a kapujához szegezte ellenfelét, sorra futottak a veszélyes akciók, de a vezetés nem akart összejönni. Nagy Ádám közeli lövése után ugyan Mattia Destro bepofozta a kipattanót, de a csatár lesen volt a magyar játékos lövésének pillanatában, így a játékvezető érvénytelenítette a gólt.

Nem sokkal később Nagy tett káprázatos labdát a kilépő csatár elé,

de a Crotone kapusa nagyot védett.

A gólpassz az, amit belőnek a társak

Pár perccel később Nagy Ádám remek beadása találta egyedül Destrót, de a csatár lövése ezúttal a bal oldali kapufát találta telibe. Pechje volt a Bolognának, hogy az első 20 percben nem döntötte el a meccset, mert a Crotone ezután megtalálta a játéka ritmusát, és sokkal jobban védekezett.

Nagynak a második félidőben is voltak remek passzai, szerelései, de érezhetően elfáradt a hajrára, így 12 perccel a lefújás előtt lecserélte Donadoni. A győztes gól már ezután született: Destro a 86. percben a sokadik helyzetéből már betalált, így győzelemmel kezdte a szezont a Bologna.

Remek számokat hozott Nagy Ádám

A statisztikai mutatók alapján Nagy Ádám a csapata egyik legjobbja volt, az egész mezőnyből

csak ketten kaptak jobb osztályzatot a Whoscorednál jegyzett 7,4-es pontszámánál.

A magyar játékos két lövéssel próbálkozott, ebből egy volt pontos, és három sikeres csele volt, amivel az egész mezőny legjobbja lett.

Nagy Ádám sikeres passzai Forrás: Origo

Az egyik legpontosabb passzoló volt a Bolognában (87%), kiosztott egy kulcspasszt, és egyetlen egyszer sem szerelték le. Védekezésben is odatette magát, 2 szerelése és egy megelőző szerelése volt.

A társak azonban egyelőre nem keresik a labdákkal,

feltűnően keveset ért labdába a többi középpályáshoz képest, bár Taider és Pulgar mindketten végigjátszották a meccset.

Remek a sajtóvisszhangja is

A Yahoo és az Eurosport olasz kiadása is a legjobbak között említi Nagy Ádámot, előbbi 6-ost, utóbbi 6,5-est adott a játékosnak, akiről azt írták, bár a védelem előtt érzi magát a legjobban, Donadoni nem ott számít rá,

Külön kiemelik a Destrónak adott óriási passzt, ami után nagyot kellett védenie a Crotone kapusának.

Remek bemutatkozás a Serie A-ban Forrás: Bologna FC1909/Facebook

A La Repubblicánál is Nagy lett a középpálya legjobbja (6,5), a Bologna Today pedig egyenesen 7-est adott a magyar játékos bemutatkozására, ahogy a legnagyobb olasz sportlap, a La Gazetta dello Sport is, ahol ezzel az osztályzattal az egész mezőny legjobbja lett. A Bologna honlapján is a legjobbak között említik, kiemelik, hogy ha megszokja a bajnokság légkörét, bombaigazolás lehet belőle.

A Bologna a 7. helyen áll a győzelmével, a következő körben a Torino otthonában lép pályára Nagy Ádám csapata.