Casillas kimaradt a spanyol keretből

Iker Casillas
ITALY, Rome: FC Porto's Iker Casillas as seen at the Champions League football match versus AS Roma on August 23, 2016 in Rome. Porto beat Roma 3-0. - Silvia Lore
Vágólapra másolva!
Julen Lopetegui, a spanyol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya nem nevezte Iker Casillast a világbajnoki selejtezősorozat rajtjára.

A válogatottban 167 alkalommal szerepelt kapus hosszú ideig volt csapatkapitánya a nemzeti együttesnek, amellyel 2008-ban és 2012-ben Európa-bajnokságot, 2010-ben világbajnokságot nyert.

Iker Casillas Forrás: Citizenside/(c) copyright citizenside.com/Citizenside/Silvia Lore

Az elmúlt időszakban viszont David de Gea került a kapuba, Casillas pedig - bár tagja volt a keretnek - egyszer sem lépett pályára a nyolcaddöntőig jutott spanyol együttesben a nyári franciaországi Európa-bajnokságon. A júliusban kinevezett szakember hozzátette, a 35 éves Casillas - aki klubjában, az FC Portóban továbbra is első számú kapus - számára van lehetőség a visszatérésre.

A Vicente del Bosque helyét az Európa-bajnokság után átvevő Lopetegui

Cesc Fábregast, Pedro Rodríguezt és Juanfrant sem

hívta be a szeptember 5-i, Liechtenstein elleni hazai mérkőzésre készülő csapatba, amely jövő csütörtökön a belgákkal játszik idegenben felkészülési mérkőzést. A G jelű selejtezőcsoportban Olaszország, Albánia, Izrael és Macedónia szerepel még.