Társoldalunk:

Casillas kimaradt a spanyol keretből

2016.08.26. 14:34

Julen Lopetegui, a spanyol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya nem nevezte Iker Casillast a világbajnoki selejtezősorozat rajtjára.

A válogatottban 167 alkalommal szerepelt kapus hosszú ideig volt csapatkapitánya a nemzeti együttesnek, amellyel 2008-ban és 2012-ben Európa-bajnokságot, 2010-ben világbajnokságot nyert. 

Iker CasillasForrás: Citizenside/(c) copyright citizenside.com/Citizenside/Silvia Lore

Az elmúlt időszakban viszont David de Gea került a kapuba, Casillas pedig - bár tagja volt a keretnek - egyszer sem lépett pályára a nyolcaddöntőig jutott spanyol együttesben a nyári franciaországi Európa-bajnokságon. A júliusban kinevezett szakember hozzátette, a 35 éves Casillas - aki klubjában, az FC Portóban továbbra is első számú kapus - számára van lehetőség a visszatérésre.

A Vicente del Bosque helyét az Európa-bajnokság után átvevő Lopetegui Cesc Fábregast, Pedro Rodríguezt és Juanfrant sem hívta be a szeptember 5-i, Liechtenstein elleni hazai mérkőzésre készülő csapatba, amely jövő csütörtökön a belgákkal játszik idegenben felkészülési mérkőzést. A G jelű selejtezőcsoportban Olaszország, Albánia, Izrael és Macedónia szerepel még.