Tiltakoznak a svédek a bakui libalegelő miatt

Baku, Tofik Bahramov Stadion, pálya talaja
Baku, Tofik Bahramov Stadion, pálya talaja
Vágólapra másolva!
A svédországi 1-0-s vereség után hazai pályán 3-0-s győzelmet aratott az azeri Qarabag a Göteborg ellen, és felkerült a labdarúgó Európa Liga főtáblájára. A svédek elismerték, hogy az ellenfél jobb volt, de a botrányos pálya miatt az európai szövetséghez fordultak.

Miután két játékosa is térdszalag-sérülést szenvedett, az IFK Göteborg az Európai Labdarúgó Szövetséghez fordult a Bakuban tapasztalt állapotok miatt.

A svéd együttes a hazai 1-0-s győzelmet követően 3-0-ra kikapott az azeri Qarabag csapatától a bakui Tofik Bahramov Stadionban, de Frank Andersson klubelnök szerint ilyen pályán nem szabadna futballmérkőzést rendezni.

Forrás: Expressen.se

A svéd Aftonbladet és Expressen fotói alapján megállapítható, hogy a pálya állapota valóban inkább egy falusi libalegelőre hasonlított, a klub közleménye szerint két játékos, Mikael Boman és Soren Rieks is térdszalag-sérülést szenvedett, körülbelül három hétig egyikük sem léphet pályára.

A Göteborg orvosa, Jon Karlsson javaslatára a klub levelet küldött az UEFA-nak, amelyben rámutattak a bakui hiányosságokra. „Nyilvánvalóan nem a talaj a hibás a kiesésünkért, az ellenfelünk jobban futballozott. De az Európa Liga-csoportkörében nem lehet ilyen talajon futballozni" – nyilatkozta Frank Andersson elnök.

Az Európa Liga pénteki sorsolásán a Qarabag a J csoportba kapott besorolást, ellenfele az olasz Fiorentina, a görög PAOK és a cseh Slovan Liberec lesz.