Thierry Henry lett a belga válogatott másodedzője

TechCrunch Disrupt London 2015 - Day 1 GettyImageRank2 HORIZONTAL UK England London - England Photography Thierry Henry Arts Culture and Entertainment Mike Butcher 2015 converstaion Day 1 TechCrunch Disrupt Copper Box PersonalitySubmit FeedRouted_Europe F
LONDON, ENGLAND - DECEMBER 07: Theirry Henry in converstaion with Mike Butcher during TechCrunch Disrupt London 2015 - Day 1 at Copper Box Arena on December 7, 2015 in London, England. John Phillips/Getty Images for TechCrunch/AFP
Vágólapra másolva!
Thierry Henry lett a világbajnoki selejtezősorozatra készülő belga labdarúgó-válogatott másodedzője.

Az új szövetségi kapitány, az augusztus elején kinevezett spanyol Roberto Martínez szerint a francia válogatottal világ- és Európa-bajnok játékos a korábbiaktól eltérő szemléletet hoz a csapathoz.
"Nem volt nehéz meggyőzni, hogy csatlakozzon hozzánk. Csapatunknak különleges lehetőségei vannak és vele célba érhetünk" - jegyezte meg Martínez.

A korábbi kapitányt, Marc Wilmotsot a nyári Európa-bajnokság után menesztették, miután a válogatott a negyeddöntőben kikapott az előzetesen esélytelenebbnek tartott walesiektől. Egy körrel korábban a belgák a magyarokat búcsúztatták.

A válogatott jövő csütörtökön a spanyol csapatot fogadja barátságos mérkőzésen, majd szeptember 6-án Cipruson kezdi meg a vb-selejtezős sorozatot. Ennek apropóján Roberto Martínez ki is jelölte első keretét, ami három kivétellel megegyezik az Eb-n látott 23-mal, a három új fiú a kapus, Sels, a védő Lombaerst és a támadó, Thorgan Hazard.