Vágólapra másolva!
Órákon belül hivatalosan is a Barcelona játékosa lehet Paco Alcacer, aki már átesett az ilyenkor szükséges orvosi vizsgálaton.

A 22 éves csatár idén már pályára lépett a Valenciában, de ő sem tudott segíteni az első fordulóban, amikor a Las Palmas 4-2-re győzött a Mestallában. Alcacer az előző idényben 13, azt megelőzően 6 gólt szerzett a Valenciában, és

már a spanyol válogatottban is letette a névjegyét, az Eb-selejtezők során nyolcszor kapott lehetőséget, és ötször volt eredményes.

Előbb a válogatott, aztán jöhet a debütálás

Alcacerért 30 millió euró körüli összeget fizet a Barcelona a Valenciának, de a pontos vételár attól is függ, hogy mi lesz Munir el-Haddadival, akit a Barca bevonna az üzletbe, de még közel sem biztos, hogy helyet cserél Alcacerrel, mert a Celta Vigo is szeretné megszerezni.

A Valenciában csapatkapitány volt, a Barcában egyike lesz a sok nagy névnek, ettől persze még érthető, hogy bevállalta a kihívást Forrás: AFP

Alcacer az Alavés elleni hazai bajnokin mutatkozhat be a Barcelonában, de előtte még vár rá a belgák elleni felkészülési meccs a válogatottal, amelyet csütörtökön rendeznek Brüsszelben.

Levehet némi terhet a nagy hármasról

Felmerül a kérdés, hogy mi szüksége van a Barcának Alcacerre, mikor a Luis Suárez, Lionel Messi, Neymar hármas általában a többiek helyett is szállítja a kellő gólmennyiséget, de valószínűleg az új fiú érkeztével a nagy trió tagjainak időnként juthat majd némi pihenő.

Feltűnő, hogy a Barcelona idén nyáron főleg a fiatal játékosokra ment rá,

a szintén a Valenciától érkező André Gomes 23 éves, ahogyan a francia balhátvéd, Lucas Digne is, míg a Lyontól megszerzett Samuel Umtiti és a Villarrealtól megvett Denis Suárez 22. Alcacer pedig kedden lesz 23, szép kis szülinapi ajándék lesz az új szerződés.