A fiatal tehetségekért harcol az MLSZ

foci, magyar válogatott, Bernd Storck szövetségi kapitány
Budapest, 2016. augusztus 24. Bernd Storck szövetségi kapitány a magyar labdarúgó-válogatott kerettagjainak fizikai felmérésén a Testnevelési Egyetem Csörsz utcai pályáján 2016. augusztus 24-én. MTI Fotó: Soós Lajos
Vágólapra másolva!
Bernd Storck, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, a magyar szövetség szakmai igazgatója aktívan részt vesz az utánpótlás-akadémiák munkájában.

Az MLSZ honlapjának beszámolója szerint az elnökség keddi ülésén kimondták, hogy - bár a csapatok felkészítése szuverén szakmai terület - a magyar labdarúgásban is be kell vezetni a Nyugat-Európában már évtizedek óta ismert és alkalmazott diagnosztikai módszereket.

Ennek érdekében felhatalmazták a német szakembert, hogy "folyamatos, kétoldalú egyeztetések segítségével aktívan vegyen részt az akadémiák munkájában mindaddig, amíg a csapatok nemzetközi versenyképessége nem nyer egyértelmű bizonyítást".

Bernd Storck szövetségi kapitány Forrás: MTI/Soós Lajos

A vezetőtestület tagjai meghallgatták Bernd Storck beszámolóját a nyári, franciaországi Európa-bajnokságot megelőző felkészülésről, a kontinenstornáról, valamint a jövő kedden rajtoló világbajnoki selejtezősorozattal összefüggő feladatokról.

Mint írják, az elnökség feltett szándéka a válogatott hasonló, intenzív felkészítése. Ennek érdekében az MLSZ tovább erősítené azt a törekvését, amely szerint azok a játékosok, akik elősegíthetik a magyar futball és a válogatott fejlődését, lehetőséget kapjanak klubcsapatukban a bajnoki évad során.

"Sok helyen egyre több bizalmat kapnak a fiatal tehetségek, ahol pedig nem, ott az esetleges együttműködés híján a válogatott érdekeit az MLSZ a leghatározottabban fogja képviselni" - áll az MLSZ honlapján.