Társoldalunk:

Algériában a Leicester a legnépszerűbb

2016.09.02. 15:49

Iszlam Szlimani szerint a Leicester City a legnépszerűbb angol futballklub Algériában, köszönhetően egy másik algériai válogatott labdarúgónak, a tavaly bajnoki aranyat nyert Rijad Mahreznek.

Iszlam Szlimaninak nem kell sok idő ahhoz, hogy megszokja a Leicester City csapatának légkörét, az angol bajnokcsapat új játékosa ugyanis azt mondta, az előző szezon minden mérkőzését látta.

A 43-szoros algériai válogatott csatár három Sportingban töltött szezon után fogadta el az angolok ajánlatát, a Leicester klubrekordnak számító 28 millió fontért öt évre szerződtette. Sokat várnak tőle, hiszen 2015-16-ban 33 portugál bajnokin 27 gólt szerzett.

Rijad MahrezForrás: AFP/Oli Scarff

„Az én kedves barátom, Rijad Mahrez sokat mesélt nekem a klubról, az a lehetőség, hogy most együtt játszhatunk, nem csupán nekünk és a Leicesternek, de a válogatottnak is nagyszerű lesz. Otthon mindenki tudja, hogy ez a csapat az angol bajnok, hála Mahreznek, Algériában is a legnépszerűbbnek számít. Ami tavaly történt, azt bizonyította, hogy a futballban bármi megtörténhet" - nyilatkozta a klub hivatalos honlapján.