Vágólapra másolva!
Már csak két brazil legenda előzi meg Lionel Messit a dél-amerikai válogatottakban szerzett gólokat tekintve.

Az argentinok klasszisa az Uruguay elleni vb-selejtezőt eldöntötte a góljával, így összesen 56 gólnál jár a kék-fehér mezben, vagyis kettővel szerzett többet, mint a korábbi rekorder Gabriel Batistuta.

Romáriót most előzte meg

A lista élén Pelé található, a háromszoros világbajnok brazil legenda 91-szer szerepelt a brazil válogatottban, és 77 gólt ért el. Pelé mögött a dél-amerikai, egyben a brazil rangsorban is Ronaldo szerepel, aki 98 meccsnél és 62 gólnál állt meg, mögéjük zárkózott most fel a harmadik helyre Messi, aki eddig holtversenyben állt a dél-amerikai lista harmadik helyén az 1994-es vébé hősével, Romárióval.

Az argentin válogatott történetének már ő a legjobb góllövője Forrás: AFP

Messitől csak nyolc gólra van Neymar, aki 47 válogatottbeli gólnál tart, miután büntetőből eredményes volt Ecuador ellen, és ha legközelebb betalál, akkor beéri Zicót.

Van, amiben még nagyon messze vannak

Más kérdés, hogy ha a gólokban utol is éri Messi vagy Neymar a két brazil legendát, a vb-címeket tekintve így is jelentős a különbség, hiszen 1994-ből és 2002-ből Ronaldónak is van kettő, Pelé három aranyát (1958, 1962, 1970) pedig már említettük.