Társoldalunk:

Sok pénz járna a szégyenletesen nagy vereségért

2016.09.06. 11:13

Egy El Salvador-i üzletember azért fizetett volna sajátjainak, mert, ha Kanada nyer, azzal megelőzi a gyűlölt Hondurast.

Az észak- és közép-amerikai zóna (CONCACAF) vb-selejtezőinek negyedik köréből már csak egy forduló van hátra. Vancouverben az A csoport harmadik helyén álló Kanada az utolsó helyen tanyázó El Salvadort fogadja, és, ha nagy különbséggel nyer, míg a második helyen álló Honduras kikap a csoport élén álló Mexikótól, akkor Kanada és Honduras helyet cserél, és az észak-amerikaiak jutnak tovább a közép-amerikaiak helyett.

Ezen a lehetőségen felbuzdulva ajánlott sok pénzt egy nagy vereségért a csapatnak egy El Salvador-i üzletember. A 7 pontos Honduras gólkülönbsége most 0, míg a négy ponttal álló Kanadáé -5, azaz alaposan el kellene verniük a vendégeket a második hely megszerzéséért.

A salvadori játékosok nem sok gólnak örülhettek a selejtezők soránForrás: AFP/Ezequiel Becerra

Az El Salvador-i csapatkapitány, Nelson Bonilla egy tízperces telefonbeszélgetést játszott le a mérkőzést megelőző hétfői vancouveri sajtótájékoztatón, majd hangsúlyozta, hogy bármi is hangzott el, eszünkben sincs ennek megfelelően viselkedni.

A La Prensa Grafica nevű salvadori lap tudomása szerint az ajánlattevő egy Ricardo Padilla nevű üzletember, aki az újságnak kifejtette, hogy semmi rosszat nem lát ebben a felajnlásban, és úgyanúgy meg lehet benne látni a jót is, mint a rosszat.

El Salvador és Honduras szomszédos országok Köép-Amerikában, és nem igazán szívlelik egymást. A két ország kapcsolatának egyik mélypontja az 1969-ben kirobbant, és néhány hónap alatt több száz áldoatot követelő „futballháború" volt, amikor a két nyert mérkőzésig tartó párharc odáig fajult hogy a szomszédok fegyveres konfliktusba bonyolódtak egymással.

A mérkőzést ma délután három órakor (magyar idő szerint szerda hajnalban) játsszák a kanadai Vancouverben.