Társoldalunk:

A portugálok legyőzése tartást ad a magyarok elleni meccsre

2016.09.07. 09:21

A svájci lapok áradoznak a csapat Portugália elleni 2-0-s sikere után, de nem állnak könnyelműen a magyarok elleni következő selejtezőhöz.

A Blick mérkőzés utáni jegyzete szerint a svájci válogatott két év szenvedés után végre megmutatta valódi tudását és értékeit – jelesül a csapategységet, az összetartást, azt, hogy képesek a labdát birtokolni, és nem utolsósorban, hogy tudnak játszani.

A szerző kiemeli, hogy a legnagyobb sztárja, Xherdan Shaqiri nélkül felálló csapat egyáltalán nem ijedt meg a támadó hiányától, helyette ugyanis ott volt a sok jó teljesítmény közül is kiemelkedő Haris Seferovic a pályán.

A cikk megemlíti a mieinket is, amikor azt írja, hogy „a portugálok legyőzése nem csak a nagyon értékes három pont miatt volt fontos. De tartást ad a csapatnak a következő, Magyarország elleni selejtezőre is.

A baseli mérkőzésről és a mieinkről is valamivel többet ír a Basel Zeitung. A meccs tudósításába ékelve megemlítik, hogy a lettek és a magyarok és megszenvednek a papíron jóval gyengébbnek tartott riválisaik (Andorra és Feröer-szigetek) ellen. Azonban míg a lettek végül Valerijs Sabala góljával nyertek, addig a magyarok 90 percen keresztül hiába futottak,képtelenek voltak gólt lőni

A cikk írója nem felejti el megjegyezni, hogy a magyar és a feröeri csapatot 116 hely választja el egymástól a világranglistán (a mieink a 19., míg keddi ellenfelünk a 135. helyen áll), és hogy Bernd Storck csapata az Eb-selejtezők során játszott két meccsen is megszenvedett Feröer ellen.