A feröeriek bocsánatáért esdekel a népszerű fociportál

Németh Krisztián magyar válogatott vb selejtező Feröer-szigetek
Tórshavn, 2016. szeptember 6. A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) által közreadott képen Németh Krisztián (b) és a feröeri Hallur Hansson a 2018-as, oroszországi labdarúgó-világbajnokság B selejtezőcsoportjában játszott Feröer-szigetek - Magyarország mérkőzésen a tórshavni Nemzeti Stadionban 2016. szeptember 6-án. MTI Fotó: MLSZ/Baricsa Gábor
Vágólapra másolva!
A népszerű videógyűjtő oldal, a 101greatgoals.com a szokottnál jóval hosszabb cikkben kér bocsánatot a Feröer-szigetektől, amiért lekicsinylően írt csapatuk Magyarország elleni esélyeiről.

"Szeretnénk megragadni a lehetőséget, hogy a Feröer-szigetek minden polgárától elnézést kérjünk a korábban megjelentetett cikkünkbe írt állításainkért" - olvasható az oldalon. A 101 Great Goals azt írta a magyarok ellen vb-selejtezőről, hogy "bárki, aki szerint nincsenek már könnyű meccsek a nemzetközi mezőnyben, még biztosan nem látta játszani a Feröer-szigeteket".

A beharangozóban az olvasható, hogy "szinte biztosan veszíteni fognak a magyarok ellen", majd megemlítik, hogy a Trónok harcából ismert szégyenjárás vár a magyar játékosokra, ha nem tudják legyőzni az északi törpéket.

A meccs végül 0-0-ra végződött, és talán nem túlzás kijelenteni, hogy a Feröer-szigetek állt közelebb a győzelemhez.

Feröer akár nyerhetett is volna Forrás: MTI/Mlsz/Baricsa Gábor

Az oldal szerkesztői az In.fo nevű feröeri oldaltól, és újságírójuktól, Neli Haldeskardtól is bocsánatot kérnek, amiért tiszteletlenek voltak a feröeriekkel, majd sok sikert kívánnak a csapat következő vb-selejtezőjéhez.

A feröeriek készítettek egy összeállítást a meccs legszebb feröeri megmozdulásaiból is.