Társoldalunk:

Ötmilliárdba kerülnek a Manchester Citynek a máshol játszó sztárjai

2016.09.09. 16:18

A Manchester City annyi pénzt fizet ki a kölcsönben játszó focistái után, mint egy kisebb klub a teljes keretének.

A brit The Times figyelt fel rá, hogy Pep Guardiola érkezésével a Manchester City nem csupán játékosvásárlásokra költött óriási pénzeket (170 millió fontot), de azok a focisták is sokba kerülnek neki, akik ebben a szezonban nem is a klub mezét fogják viselni.

Ugyanis míg a 38 játékost kikölcsönző Chelsea jobbára 19-22 év közötti olcsóbb játékosait (kivétel a Juventushoz visszapasszolt Juan Cuadrado) adta kölcsön, akiknek a fizetése nem verdesi az eget, addig Guardiola a csapat sztárjai közül is kipaterolt néhányat – akiknek igen szép fizetésük volt Manchesterben.

Joe Hart Torinóba költözésével szinte mindenki jól jártForrás: AFP/Marco Bertorello

És maradt is, ugyanis míg a szokásjog szerint a kölcsönző és a kölcsönvevő fele-fele arányban osztozik a fizetéseken, addig például az angol válogatott kapus úgy került a Torinóhoz, hogy 6 millió fontos fizetéséből 4 milliót a Citytől kap.

Az összesen 13,5 millió fontra (kb. 5 milliárd forint) rúgó számlához hozzájön még Samir Nasri, Wilfried Boney, Eliaquim Mangala és Jason Denayer fizetése, és ha a Stoke City nem fizet 2 millió fontot Bony kikölcsönzéséért, akkor még vaskosabb lenne a számlán szereplő összeg.