Társoldalunk:

Mostantól kivételeznek a korábbi BL-győztesekkel

2016.09.09. 13:56

A szezon végén komoly változások lesznek a Bajnokok Ligája díjazásában, a The Times cikke szerint a korábbi kupagyőztesek előnyben lesznek a többiekkel szemben.

Augusztus végén bejelentették, hogy a 2018/19-es szezontól a négy topliga (angol, német, olasz, spanyol) első négy helyezettje garantáltan főtáblás helyen kezdeti meg a küzdelmeket.

A The Times szerint a pénzek elosztásában is újítások várhatók, ráadásul már a jövő kedden kezdődő BL-szezon idei befejeztével. A változások a korábbi győztes kluboknak kedveznek. A pénzeket úgy osztják szét, hogy azok a klubok, amelyek korábban megnyerték a trófeát, nagyobb szeletet kapnak majd a képzeletbeli tortából.

Ibrahimovic klubja jobban járhat anyagilag – már csak be kell jutnia a MU-nak a BL-beForrás: Origo

Így, ami a Manchester Unitednek vagy a Liverpoolnak jó hír, rossz hír az Arsenalnak és a Manchester Citynek, utóbbi két csapat ugyanis még sohasem nyert BL-t. Tavaly egyébként az elődöntőig eljutott City kereste a legtöbbet az angol klubok közül.

A The Times szerint a változtatás érdekében nagyon sokat tett David Gill, a Manchester United korábbi ügyvezetője, aki megannyi közös sikert ért el Sir Alex Fergusonnal, jelenleg pedig az angol szövetség alelnökeként tevékenykedik.

A pénzeket pontrendszer alapján osztja majd szét az UEFA, a pontos részletekről egyelőre nincsen hivatalos információ. Azt azonban tudni lehet, hogy az említett, korábbi kupagyőztes csapatok a kiemeléseknél is előnyt élveznek majd.