Vágólapra másolva!
Gareth Bale önzetlen passza után szerezte meg első gólját az új idényben.

Cristiano Ronaldo a Franciaország-Portugália Eb-döntőben játszott utoljára, ahol Dimitri Payet belépője miatt megsérült, emlékezhetünk, ahogy sírva hagyta el a pályát, majd az utolsó percekben hadvezéreket megszégyenítő módon irányította a meccset végül megnyerő csapatot az oldalvonal mellől.

A döntő óta 62 nap telt el,

és Cristiano Ronaldo játékra jelentkezett az Osasuna ellen a spanyol bajnokság 3. fordulójában. Mindössze hat perc telt el, amikor Bale lesgyanús helyzetből indult el, majd önzetlenül középre adott, Ronaldónak pedig csak az üres kapuba kellett passzolnia.

A portugál szezonbeli első lövéséből egyből eredményes volt, és korábban egyetlen idényben sem sikerült hat perc alatt betalálnia. Bár a sajtó korábban többször is összeugrasztotta Bale-t és Ronaldót, a pályán jól megértik egymást,

a walesi 23 gólpasszt adott már a portugálnak,

aki ezt hét assziszttal viszonozta. Ronaldónak ez volt a 10. gólja az Osasuna ellen, ezzel a pamplonai klub a 14. olyan csapat, amely ellen legalább 10 bajnoki gólt szerzett a háromszoros aranylabdás.

Ha Ronaldo boldog, mindenki boldog a Realnál Forrás: AFP

A félidő hajrájában az Osasuna majdnem kihasználta, hogy a Real belealudt a meccsbe, Unai García fejesénél azonban a léc kisegítette a madridiakat. Akik aztán még a szünet előtt bepakoltak két gólt, hogy a vendégek lássák, ki az úr a háznál: előbb a jobbhátvéd Danilo lövése került egy védőn megpattanva a jobb sarokba, majd egy Sergio Ramos érkezett a szokásához híven egy szögletre.

A hét gól egyben:

A második félidőben folytatta a gólgyártást a Real, Pepe egy szöglet után fejelt, Modric pedig 17 méterről csavart a bal sarokba, de

mindkét esetet le kellett volna fújni,

a portugál védő ugyanis lerántotta az emberét a felugrás előtt, a horvát irányító lövése előtt pedig a lesen álló Morata tette vissza a labdát.

Az Osasuna ötgólos hátrányban sem zuhant össze, és megajándékozta a csapatot Madridba elkísérő drukkereit két szép fejesgóllal, főleg a második volt látványos, David García szinte a tarkójával fejelt, és a labda nagy ívben hullott a bal sarokba.

Ráadásul a két gól mellett még egy elrontott büntető is bekerült a jegyzőkönyvbe a vendégek részéről,

Roberto Torres zsenge gurítására Kiko Casilla simán leért.

Ronaldót korábbi ígéretéhez híven a 66. percben lecserélte Zidane, a helyére érkező Benzema pedig nagyon szeretett volna gólt lőni, de csak két kapufáig jutott. Igaz, emiatt csak ő szomorkodott, a szurkolók úgy mehettek haza, hogy láttak hét gólt, és a Real harmadik meccsét is megnyerte, ami az előző idényt is számolva összesen a 15. volt egyhuzamban, ez klubrekord-beállítás.

Utoljára ilyen nagy sorozatra az 1960-61-es szezonban volt példa.

Primera División, 3. forduló:
Real Madrid - Osasuna 5-2 (3-0)
gól: C. Ronaldo (6.), Danilo (40.), Sergio Ramos (45+1.), Pepe (56.), Modric (62.), illetve Oriol Riera (64.), David García (78.)
kiállítva: Bonnin (79.)

Celta Vigo - Atlético Madrid 0-4 (0-0)
gól: Koke (53.), Griezmann (73., 81.), Á. Correa (89.)